15.05.2009. / 08:19

Autor: Katarina Zorić

Veliki Maestro: Presuda danas u podne

Branitelji svih optuženika zatražili su oslobađajuće presude. Dok su odvjetnici Matanovića i Peše isticali da njihovi branjenici nisu mogli samostalno donositi odluke te da je cijeli slučaj iskonstruiran obmanama USKOK-ova pouzdanika Joška Kuzmanića i njegovim nezakonitim snimkama, branitelji ostalih optuženika tvrde da USKOK nije dokazao ni jedan navod iz optužnice

Josip Matanović, bivši potpredsjednik HFP-aJosip Matanović, bivši potpredsjednik HFP-aNakon sedam mjeseci suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu danas bi trebala biti donesena presuda za postupak veliki maestro. Podsjetimo, optužnica tereti dva potpredsjednika Fonda za privatizaciju, Josipa Matanovića i Roberta Pešu te još šestoricu optuženika za primanje i davanje mita, kao i za nezakonitosti u poslovanju Fonda i malverzacije oko prodaje zemljišta.

Suđenje je završilo iznošenjem završnih riječi obrana, a branitelji svih optuženika zatražili su oslobađajuće presude. Odvjetnici Matanovića i Peše isticali da njihovi branjenici nisu mogli samostalno donositi odluke te da je cijeli slučaj iskonstruiran obmanama USKOK-ova pouzdanika Joška Kuzmanića i njegovim nezakonitim snimkama, branitelji ostalih optuženika tvrde da USKOK nije dokazao ni jedan navod iz optužnice.

"Nakon 19 godina pljačke, otimačine i haračenja Hrvatske te nemoralnih privatizacijskih zakona danas pred sudom imamo ljude koje se za sve pokušava okriviti. Nitko od njih nije mogao odlučivati ni o čemu, a oni koji su donosili odluke i danas sjede u Upravnom odboru HFP-a", rekao je u svojoj završnoj riječi Krešimir Krsnik, odvjetnik trećeoptuženog Igora Petlevskog, bivšeg šefa Službe prodaje nekretnina HFP-a.

Predstavnici USKOK-a, pak, u svojoj su završnoj riječi prošli tjedan zatražili da se svih osmero optuženih iz velikog maestra proglasi krivima i primjereno kazni, kao i da se prvooptuženom Matanoviću oduzme nezakonito stečena imovina.

Vezane vijesti

Oslobođeno troje iz 'velikog maestra'

Oslobođeno troje iz 'velikog maestra'

Troje optuženih iz korupcijske afere 'veliki maestro' - bivši šef Odjela nekretnina Hrvatskoga fonda za privatizaciju Igor Petlevski, istarska… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika