15.05.2009. / 13:16

Autor: Hina

Žbogar će Rehna o slovenskim dopunama najprije obavijestiti telefonom

Na pitanje kad će slovenske dopune biti službeno poslane u Bruxelles, Žbogar je rekao da treba vidjeti kad će za to Rehn biti na raspolaganju

Žbogar će Rehna prvo nazvati i reći mu dopuneŽbogar će Rehna prvo nazvati i reći mu dopuneSlovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar izjavio je u petak da će slovenske dopune na Rehnov prijedlog europskom povjereniku Olliju Rehnu najprije posredovati telefonski, a onda ga s njima temeljitije upoznati početkom idućeg tjedna.

"Rehna ću o našim dopunama najprije obavijestiti telefonom, a onda ću o tome s njime podrobnije govoriti u Bruxellesu u ponedjeljak prilikom zasjedanja ministara vanjskih poslova Europske unije", rekao je Žbogar novinarima nakon zatvorenog sastanka parlamentarnog odbora za vanjsku politiku na kojemu je njegove članove zajedno s premijerom Borutom Pahorom obavijestio o dopunama na Rehnov prijedlog što ih je u četvrtak prihvatila vlada.

Na pitanje kad će slovenske dopune biti službeno poslane u Bruxelles, Žbogar je rekao da treba vidjeti kad će za to Rehn biti na raspolaganju. Uz to, Žbogar je rekao da još nije poznato kad će biti Rehnov sastanak s njim i hrvatskim ministrom vanjskih poslova Gordanom Jandrokovićem, te da Rehn usklađuje termine za taj sastanak.

Parlamentarni odbor za vanjsku politiku prihvatio je vladine amandmane na Rehnov prijedlog o arbitraži nakon dobre i konstruktivne rasprave, rekao je Žbogar novinarima nakon sjednice odbora.

Vezane vijesti

Žbogar: Želimo europsko Kosovo

Žbogar: Želimo europsko Kosovo

Voditelj misije Europske unije na Kosovu Samuel Žbogar izjavio je da sve članice EU žele "europsko" odnosno multietničko Kosovo pa i onih pet među… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika