15.05.2009. / 16:40

Autor: Hina

Nizozemci šokirani činjenicom da voditelji na TV-u imaju veću plaću od premijera

Premijer Jan Peter Balkenende ispao je sirotinja sa plaćom od samo 181 tisuća eura godišnje

Jan Peter BalkenendeJan Peter BalkenendeNizozemski građani ostali su šokirani doznavši da neki televizijski voditelji i zabavljači na TV postajama koje se financiraju iz novca poreznih obveznika imaju i tri puta veću plaću od premijera, javlja u petak dpa.

U javnosti su, naime, objavljeni podaci da neki novinari i voditelji na javnoj televiziji primaju na godinu i do 417.000 eura.

Nizozemska ima složen sustav javnih medija, a sveukupno dobivaju 800 milijuna eura od pretplate dok od oglašavanja sami zarade oko 400 milijuna eura.

Novinari su bili u prvim redovima kada se kritiziralo ministra financija zašto ne smanji plaće menadžera u bankama koje su nakon propasti nacionalizirane, da bi gledatelji otkrili da taj isti novinar koji izvještava o "bankarskoj pohlepi" prima plaću koja uvelike premašuje plaću premijera Jana Petera Balkenendea od 181.000 eura godišnje. Ta se plaća uobičajeno uzima kao maksimum koji mogu primiti zaposleni u javnim službama.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika