18.05.2009. / 15:30

Autor: Martina Čizmić

Massive Attack u studenom dolazi u Zagreb

Ulaznice za zagrebački koncert kreću u prodaju 20. svibnja 2009. po jedinstvenoj cijeni od 220 kuna

Massive AttackMassive AttackNakon šest godina čekanja, po novu dozu trip-hopa navratite 06. studenog 2009. u zagrebački Dom sportova gdje će britanski dvojac u sklopu svoje nove turneje predstaviti posljednji, još neimanovani album.

Pionire trip – hopa, bristolsku grupu Massive Attack hrvatska publika je već imala prilike slušati i gledati 2003. godine na zagrebačkoj Šalati kada su priredili nezaboravno audiovizualno iskustvo. Šest godina poslije, Robert „3D“ Del Naja i Grantley „Daddy G“ rade na novom albumu, kreću na novu turneju i ponovno dolaze u Zagreb, ali ovaj put u Dom sportova.

Tijekom turneje koja počinje u Londonu, a završava u Švicarskoj, članovi benda planiraju promovirati svoj posljednji peti studijski album kojeg će završiti u jesen i koji su započeli pod radnim naslovom 'Weather Underground', ali su ubrzo odustali od tog imena. Popis pjevača koji će izvoditi pjesme ili dijelove pjesma impresivan je, a takav je i line up zvijezda s kojima su do sada surađivali tijekom dvadesetogodišnje karijere - Madonna, David Bowie, Tricky ili Sinead O'Connor su samo neke od njih.
Koncerti ovog dvojca (nekad trojca kad je u grupi bio Andrew Vowles popularno zvani Mushroom ili Mush) koji je neobično ime dobio po zabavi koja se održavala u velikom skladištu, a na koju su članovi benda voljeli ići tijekom '80-ih, uvijek pružaju i neponovljiv vizualni doživljaj zbog originalnih scenografija u čijem idejnom stvaranju često sudjeluje i osnivač grupe Robert Del Naja, poznatiji kao ''3D'' koji je prije bavljenja glazbom – crtao grafite.

Massive Attack u svojoj bogatoj glazbenoj prošlosti ima nekoliko studijskih albuma: Blue Lines, Protection, Mezzanine, 100th Window, LP5 a izdali su i album remixeva No protection na kojem je radio Mad Professor. Grupa je izdala i singlove Any love, Daydreaming, Unfinished sympathy, Safe from Harm, Massive Attack EP, Sly, Protection, Karmakoma, Rising son, Teardrop, Angel, Inertia Creeps, Special Cases, Butterfly Caught i Live with me. Kreativnu energiju uložili su i u izradu soundtracka za film Danny The Dog kojeg je režirao Louis Leterrier, a publiku su počastili i dvjema kompilacijama Collected i Singles 90/98.

Ulaznice za zagrebački koncert kreću u prodaju 20. svibnja 2009. po jedinstvenoj cijeni od 220 kuna, a mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Ticketproa kao i putem internet stranice www.ticketpro.hr.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika