19.05.2009. / 15:56

Autor: Martina Čizmić

Türk: Mi smo svoj odgovor predali, a sada je na Europskoj komisiji da ga prouči

Türk je u posjetu Bugarskoj gdje se sastao sa bugarskim predsjednikom Georgijem Parvanovim

Danilo TürkDanilo TürkSlovenski predsjednik Danilo Türk potvrdio je da je slovenija predala svoj odgovor na prijedlog europskog povjerenika za proširenje Ollija Rehna te da je uz njega predala i svoje dopune. Prokomentirao je kako je Rehnov prijedlog sporazuma o arbitraži zanimljiv, ali i da su slovenski amandmani konstruktivni.

"Predali smo nekoliko amandmana i sada očekujemo da ih Europska komisija prouči kako bi se na toj osnovi uspješno nastavio proces pregovora", rekao je Türk na konferenciji za novinare.

Inače, Türk je trenutno u posjetu Bugarskoj gdje se sastao sa bugarskim predsjednikom Georgijem Parvanovim. Njih su dvojica razgovarali o gospodarskim odnosima između zemalja, sa naglaskom na jačanje trgovinske razmjene.

Türk je istaknuo kako će Sloveniji dobro doći Bugarska iskustva u sklapanju sporazuma o izgradnji plinovoda 'Južni tok' koji će prolaziti i kroz Sloveniju.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika