20.05.2009. / 15:01

Autor: Martina Čizmić

Slovenska kuknjava: Za EU smo postali manje vrijedni od Hrvatske

"Europska komisija je naša komisija i zato ne bi smjela predlagati nešto što je u suprotnosti sa slovenskim interesima", naglašava Zver

Milan ZverMilan ZverNositelj liste SDS-a za europske izbore, Milan Zver, izjavio je kako je prijedlog Ollija Rehna za rješavanje spora sa Hrvatskom tipičan pokazatelj vrijednosti Slovenije u EU.

"Ocjenjujem da je Rehnov prijedlog loš. Takav prijedlog, po mom mišljenju, nije smio biti stavljen na stol, što znači da je Slovenija u posljednjih nekoliko mjeseci izgubila na ugledu i ulozi važnog igrača u europskoj politici. Prijedlog je tipičan pokazatelj, koliko trenutno vrijedimo u EU", smatra Zver i dodaje kako "je Sloveniju u posljednje vrijeme na žalost, po ugledu pretekla neka država koja nije ni članica EU, nema ni izdaleka zatvorena sva poglavlja za ulazak u EU, ali je očito bila uspješnija u realizaciji svojih interesa".

Ističe kako po njegovom mišljenju interesi Slovenije ne bi smjeli biti odvojeni od interesa EU.

"Europska komisija je naša komisija i zato ne bi smjela predlagati nešto što je u suprotnosti sa slovenskim interesima", naglašava Zver. Smatra kako bi Slovenija trebala odbiti bilo kakav prijedlog rješenja graničnog spora sa Hrvatskom koji nije u skladu sa slovenskim interesima.

Na kraju je istaknuo kako se međunarodni položaj Slovenije pogoršao u onom trenutku kada je premijer Borut Pahor promijenio taktiku u rješavanju odnosa sa Hrvatskom.

"Time je vjerojatno želio pozornost javnosti preusmjeriti sa unutarnjih na međunarodne probleme", zaključuje Zver.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika