21.05.2009. / 12:19

Autor: Katarina Zorić

Jurkovićev ultimatum: Svi studenti koji odmah ne prekinu blokadu biti će prigodno kažnjeni

Na osnovi raspoloživih mogućnosti, navodi se u odluci, osigurat će se prostor za daljnji rad radnih grupa plenuma i barem jednog plenuma tjedno Nezavisne studentske inicijative za pravo na besplatno obrazovanje do ljetnih praznika

Studenti neće biti sankcionirani, ako odmah prekinu blokaduStudenti neće biti sankcionirani, ako odmah prekinu blokaduAko studenti Filozofskog fakulteta odmah prekinu blokadu fakulteta, najkasnije zaključno s plenumom 22. svibnja, protiv njih neće biti pokrenuti nikakvi postupci za primjenu sankcija koje spadaju u etičku i stegovnu odgovornost, najavio je danas dekan zagrebačkog Filozofskog fakulteta Miljenko Jurković.

Svoju odluku studentima je uručio jučer poslijepodne na sastanku s predstavnicima Studentskog zbora fakulteta. Kako se navodi u odluci u skladu s odlukom Fakultetskog vijeća, ljetni ispitni rok započet će nakon održane nastave, najranije 26. lipnja, osim u slučajevima kad je ispit dio nastavnog procesa. Nastavnici mogu, kako se dodaje, objaviti i predrok kao ispitni termin više od obveznih.

Na osnovi raspoloživih mogućnosti, navodi se u odluci, osigurat će se prostor za daljnji rad radnih grupa plenuma i barem jednog plenuma tjedno Nezavisne studentske inicijative za pravo na besplatno obrazovanje do ljetnih praznika.

Podsjetimo, studenti su odbili mogućnost prekida blokade do kraja tjedna. Poručili su da kada plenum i donese takvu odluku, to neće biti kapitulacija, nego jedna od strategija. Studenti zagrebačkoga Filozofskog fakulteta rekli su da ne podupiru prijedlog Fakultetskog vijeća poslan Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa jer je znatno restriktivniji od postojećeg modela.

Napomenuli su da su od početka prosvjeda znali za moguće sankcije te tvrde da je veliki broj studenata spreman žrtvovati osobne interese, pa i izgubiti godinu.

Vezane vijesti

U Montrealu uhićeno 400 studenata

U Montrealu uhićeno 400 studenata

U Montrealu je privedeno oko 400 sudionika studentskog prosvjeda za kojeg vlasti tvrde kako nije službeno prijavljen. Iako za demonstracije nisu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika