22.05.2009. / 09:52

Autor: Katarina Zorić

VIDEO: 'Lepa Brena ne smije nastupati u Sarajevu zbog uniforme srpske vojske'

Najvećoj folk zvijezdi bivše Jugoslavije zamjeraju što je tijekom rata snimljena u rodnom Brčkom i to u uniformi vojske Republike Srpske. Smeta im i što su u pojedinim medijima objavljene izjave zapovjednika srpske vojske koji je tvrdio da ima ratne fotografije s Lepom Brenom

Lepa Brena se pravda da je u Brčko išla kako bi spasila svoju obiteljLepa Brena se pravda da je u Brčko išla kako bi spasila svoju obiteljBraniteljske udruge diljem BiH, nevladine organizacije, ali i neke političke stranke žestoko se protive koncertu Lepe Brene koji bi se 30. svibnja trebao održati u sarajevskoj Zetri. Udruga Zelene beretke najavila je čak i prosvjede kod svih nadležnih tijela, a od direktora Zetre, inače umirovljenoga generala Armije BiH Nedžada Ajnadžića, zatražili su da pokaže domoljublje i spriječi održavanje Breninog koncerta.

Oglasili su se i članovi organizacije mladih Socijaldemokratske unije koji su pozvali građane, udruge i vlasti da spriječe održavanje koncerta Lepe Brene jer za to, kako navode, postoji i više nego dovoljan broj argumenata.

Naime, najvećoj folk zvijezdi bivše Jugoslavije zamjeraju što je tijekom rata snimljena u rodnom Brčkom i to u uniformi vojske Republike Srpske. Smeta im i što su u pojedinim medijima objavljene izjave zapovjednika srpske vojske koji je tvrdio da ima ratne fotografije s Lepom Brenom.

Napetoj atmosferi u BiH pridonosi i to što se ovih dana ponovno objavljuju sporne fotografije Lepe Brene, ali i snimka koju prenose brojni bosanski portali. Pjevačica pak tvrdi kako je točno da je bila u posjetu Brčkom tijekom rata, ali samo kako bi izbavila članove obitelji iz ratnog pakla.

I dok braniteljske i mnoge druge udruge na sve moguće načine žele spriječiti Brenin koncert u Sarajevu, organizatori zadovoljno trljaju ruke jer se, kako kažu, ulaznice jako dobro prodaju. Kažu da se priprema koncerta odvija prema planu te da su ulaznice koje se prodaju po cijeni od 10, 15 i 15 eura, već gotovo rasprodane.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika