24.05.2009. / 10:16

Autor: Hina

SAD se sve više oslanjaju na strane tajne službe u borbi protiv terorizma

Tijekom proteklih deset mjeseci šest financijskih i logističkih stručnjaka srednjega ranga koji su surađivali s Al-Kaidom uhvatile su i zatvorile tajne službe bliskoistočnih zemalja

SAD sve više surađuje sa stranim tajnim službamaSAD sve više surađuje sa stranim tajnim službamaSjedinjene Države sve se više oslanjaju na tajne službe drugih država koje uhićuju, ispituju i zatvaraju osobe osumnjičene za terorizam uhvaćene izvan Iraka i Afganistana, piše u subotu New York Times pozivajući se na bivše i sadašnje američke državne dužnosnike.

Iznimka su jedino osumnjičenici najvišega ranga, dodaje New York Times.

Tijekom proteklih deset mjeseci šest financijskih i logističkih stručnjaka srednjega ranga koji su surađivali s Al-Kaidom uhvatile su i zatvorile tajne službe bliskoistočnih zemalja, pošto su im SAD dostavile informacije koje su omogućile uhićenje, rekao je bivši američki dužnosnik za borbu protiv terorizma.

Tako su, primjerice, u Pakistanu uz pomoć američke tajne službe uhićeni Saudijac i Jemenac koji su osumnjičeni da rade za Al-Kaidu. Riječ je o dvojici najviših operativaca koji su uhićeni otkako je Barack Obama preuzeo dužnost.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika