25.05.2009. / 13:15

Autor: Hina

Svjetski moćnici zaoštravaju: 'Sjevernokorejski nuklearni pokus traži odlučnu reakciju'

"Taj neodgovorni čin zaslužuje odlučan odgovor međunarodne zajednice. Europska unija kontaktirat će sa svojim partnerima i razgovarati o odgovarajućim mjerama", dodao je Solana

Danas su u Seulu održani prosvjedi protiv postupka Sjeverne Koreje; foto: ReutersDanas su u Seulu održani prosvjedi protiv postupka Sjeverne Koreje; foto: ReutersGlavni diplomat EU-a Javier Solana osudio je u ponedjeljak sjevernokorejski nuklearni pokus nazvavši ga "neodgovornim činom" koji zaslužuje "odlučnu reakciju međunarodne zajednice".

"Osuđujem sjevernokorejski nuklearni pokus" kojim se "teško krši rezolucija 1718 Vijeća sigurnosti UN-a", rekao je visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku.

Taj čin je "nova prijetnja regionalnom miru i sigurnosti nakon sjevernokorejskog lansiranja rakete dugog dometa u travnju", naglasio je.

"Taj neodgovorni čin zaslužuje odlučan odgovor međunarodne zajednice. Europska unija kontaktirat će sa svojim partnerima i razgovarati o odgovarajućim mjerama", dodao je Solana.

Vezane vijesti

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Sjeverna je Koreja izmijenila ustav kako bi se u tom najvišem državnom dokumentu proglasila nuklearnom silom, što komplicira napore međunarodne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika