26.05.2009. / 14:30

Autor: Andrea Belin

Farma: euforija oko pripreme Gianninog vjenčanja

Stari hrvatski običaji obilježili su ovu sezonu, stoga je tema Gianninog farmerskog vjenčanja tradicionalna svadba pa će upravo zbog toga mladenci i bivši stanari biti odjeveni u narodne nošnje, a farmerice u opravu koju su same osmislile

Djevojke se pripremaju za vjenčanjeDjevojke se pripremaju za vjenčanjeNa najpoznatijem seoskom imanju vlada euforija uoči vjenčanja bivše voditeljice "Golih vijesti" Gianne Apostolski i odabranika njezina srca, Ivice. Na Farmu će se vratiti svi bivši stanari jer će se morati okušati u ulozi svatova. Stari hrvatski običaji obilježili su ovu sezonu, stoga je tema Gianninog farmerskog vjenčanja tradicionalna svadba pa će upravo zbog toga mladenci i bivši stanari biti odjeveni u narodne nošnje, a farmerice u opravu koju su same osmislile.

S obzirom na podrijetlo mladenaca gledatelji i farmeri moći će uživati u mješavini starih dalmatinskih i zagorskih svadbenih običaja. Ovom svečanom činu, prisustvovati će članovi uže obitelji mladenaca. Giannina kuma je Simona Gotovac, a Ivici će se kao svjedok potpisati njegov dugogodišnji prijatelj. Dalmatinske i zagorske pjesme svirat će KUD-ovi iz tog kraja i stari farmeri, obred vjenčanja provesti će matičar iz Kloštar Ivanića, a mentor Joža će dovesti mladoženju i barjaktara u kočiiji.

Farmeri ovog tjedna imaju zadatak izgraditi sjenicu za vjenčanje, urediti i ukrasiti imanje te pripremiti kolače, juhe i zahvalnice. Osim izvanrednih događanja, na Farmi se još uvijek igra po pravilima, stoga su se i ovaj tjedan morali izabrati sluge. Naravno, o tome je odlučio ovotjedni gazda Mario, a sluškinjama je prozvao Simonu i Ivanu. Premda je trenutačno, veselje na vrhuncu, Simona svaki dan razmišlja o svojoj kćeri Gabrijeli i s nestrpljenjem isčekuje dan kada će se vratiti kući. No, ubrzo se Simke razveselila kada je mentor Joža donio tortu uoči Dinovog rođendana.

Vezane vijesti

Igor Pokrajac i Anastazija Vasileva: Bio je to naš najljepši dan

Igor Pokrajac i Anastazija Vasileva: Bio je to naš najljepši dan

“Do samog vjenčanja nisam imao tremu, a onda me uhvatila lagana nervoza, sve dok nisam ugledao svoju Anastaziju kako prilazi oltaru”, kaže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika