27.05.2009. / 11:47

Autor: Hina

'Rusija poduzima preventivne vojne mjere nakon sjevernokorejskog pokusa'

Rat živaca oko Sjeverne Koreje ne smije prerasti u vojni sukob, rekao je jedan ruski dužnosnik , misleći pritom na odluku Pjongjanga da odbaci sporazum o primirju, prenijela je agencija Reuters

Rusija poduzima preventivne mjere, uključujući vojne, nakon što je Sjeverna Koreja provela podzemni nuklearni pokus, javljaju u srijedu ruski mediji.

"Zaoštravanje situacije u regiji kao rezultat posljednjih odluka i akcija Pjongjanga moglo bi utjecati na sigurnost stanovništva na dalekom istoku Rusije. S tim u svezi potrebno je poduzeti odgovarajući niza preventivnih mjera", rekao je izvor u ruskim službama sigurnosti, a prenose mediji.

Te mjere, među kojima nisu pokreti vojnika, potrebne su ako izbije nuklearni rat na korejskom poluotoku, kazao je.

Rat živaca oko Sjeverne Koreje ne smije prerasti u vojni sukob, rekao je jedan ruski dužnosnik , misleći pritom na odluku Pjongjanga da odbaci sporazum o primirju, prenijela je agencija Reuters.

"Treba se suzdržati", dodao je.

Sjeverna Koreja je odgovorila na međunarodnu kritiku svog nuklearnog pokusa i prijetnju novim sankcijama odbacivanjem sporazuma o primirju koji je potpisala s Južnom Korejom na kraju Korejskog rata pedesetih godina prošlog stoljeća.

Vezane vijesti

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Sjeverna je Koreja izmijenila ustav kako bi se u tom najvišem državnom dokumentu proglasila nuklearnom silom, što komplicira napore međunarodne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika