28.05.2009. / 08:39

Autor: Hina

Provokacije sa sjevera: SAD i Južna Koreja u pripravnosti za izbijanje rata

Nadzor će se koncentrirati duž demilitarizirane zone koja dijeli poluotok, na Zajedničku zonu sigurnosti u selu Panmunjom i Liniju razgraničenja sa sjeverom te na granicu u Žutom moru

Foto: ReutersFoto: ReutersAmeričke i južnokorejske snage povećale su stupanj pripravnosti u četvrtak suočene s prijetnjom Sjeverne Koreje koja je dovela u pitanje primirje iz 1953. na snazi između dviju Koreja, objavilo je južnokorejsko ministarstvo obrane.

Zapovjedništvo zajedničkih američko-južnokorejskih snaga povećalo je pripravnost", ističe ministarstvo u priopćenju. "Nadzor iznad Sjeverne Koreje povećat će se te mobilizirati više zrakoplova i osoblja", ističe glasnogovornik ministarstva Won Tae-Jae.

Nadzor će se koncentrirati duž demilitarizirane zone koja dijeli poluotok, na Zajedničku zonu sigurnosti u selu Panmunjom i Liniju razgraničenja sa sjeverom te na granicu u Žutom moru, objasnio je on.

Sjeverna Koreja nastavlja povećavati napetost nakon podzemne nuklearne probe koju je izvela 25. svibnja, što je izazvalo široku međunarodnu osudu i najavu pooštrenja sankcija UN-a.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika