02.06.2009. / 07:55

Autor: Martina Čizmić

Banalna pogreška: Milovanovića odao mobilni telefon

"Imao je najsuvremeniju opremu koju koriste profesionalni ubojice. Među njima i dva 'škorpiona', četiri prigušivača, šest pištolja, 500 komada metaka, lokatore, ali i najmoderniju opremu za prisluškivanje. Također, pronađeno je i nekoliko mobilnih telefona i kartica", navodi Pressov izvor

Milovanović je uhićen u nedjelju uvečer u BeograduMilovanović je uhićen u nedjelju uvečer u BeograduIskusni policajci obično kažu da kriminalci 'padnu' jer naprave neku glupu pogrešku. Tako je i Željko Milovanović, osumnjičen za ubojstvo Ive Pukanića 'pao' je jer je uključio svoj stari mobilni telefon.

Kako piše srpski Press, Milovanović je u subotu uveče lociran preko svog starog mobilnog telefona u centru Beograda. Policija je krenula u potragu i uhitila ga u nedjelju oko 22 sata ispred iznajmljenog stana na Dorćolu.

U trenutku uhićenja Milovanović je imao osobnu iskaznicu Srbije na ime Dragan Milovanović, falsificiranu putovnicu Slovenije i lažnu vozačku dozvolu Slovačke.

Sama policijska akcija započela je, navodi Press, još u subotu oko 20 sati. Nakon što ga je policija locirala u području između Dorćola i Starog grada, krenula je u akciju.

Policajci su 24 sata kasnije, u nedjelju oko 20 sati spazili Milovanovića u jednoj od ulica na Dorćolu. Prvo su ga pratili, a kada je utvrđeno da je to zaista on, krenula je akcija.

Iako su se policajcima pridružili i interventni policajci, Milovanović nije pružao otpor prilikom uhićenja.

Press navodi da je samo policajcima rekao: "vi radite svoj posao, a ja ću svoj!". Prilikom pretresa otkriveno je da je Milovanović bio naoružan "glockom". U unajmljenom stanu pronađen je još i cijeli arsenal oružja, nekoliko mobilnih telefona, kartica i falsificiranih dokumenata.

"Imao je najsuvremeniju opremu koju koriste profesionalni ubojice. Među njima i dva 'škorpiona', četiri prigušivača, šest pištolja, 500 komada metaka, lokatore, ali i najmoderniju opremu za prisluškivanje. Također, pronađeno je i nekoliko mobilnih telefona i kartica", navodi Pressov izvor.

Srpska je policija otkrila i da je Milovanović na Dorćolu bio tek tjedan dana, pa pretpostavljaju da je u proteklih nekoliko mjeseci često mijenjao boravište. Kretao se po BiH, Republici Srpskoj, Srbiji, ali i Hrvatskoj.

Podsjetimo, Milovanovića se sumnjiči da je postavio eksploziv koji je ubio Ivu Pukanića u dvorištu "Nacionala" u listopadu prošle godine. Njega i Milenka Kuzmanovića za ubojstvo tereti zaštićeni svjedok koji je svoju priču ispričao policiji u Zagrebu. Uz njih dvojicu, kao jednog od organizatora ubojstva sumnjiči se Sretena Jocića poznatijeg kao Joca Amsterdam, dok su njegovi glavni suradnici bili Slobodan Đurović i Milenko Kuzmanović. Luka i Robert Matanić, Amir Mafalani i Bojan Gudurić sumnjiče se da su sudjelovali u pripremi ubojstva.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika