03.06.2009. / 13:06

Autor: Hina

Pad Airbusa: Nacionalna žalost u Francuskoj, istražitelji u potrazi za crnom kutijom

Crne kutije vjerojatno su na "duboku i stjenovitu" predjelu Atlantskog oceana i "nema mjesta velikome optimizmu" da će se pronaći, rekao je Arslanian, javlja AFP

Pripadnici brazilskog ratnog zrakoplovstva na povratsku s misije potrage za nestalim Airbusom; foto: ReutersPripadnici brazilskog ratnog zrakoplovstva na povratsku s misije potrage za nestalim Airbusom; foto: ReutersFrancuska, koja je u srijedu počela razdoblje nacionalne žalosti zbog nesreće zrakoplova A330, službeno je istoga dana otvorila istragu, a ustanova zadužena za njezinu provedbu dvoji da će uspjeti pronaći crne kutije te prvo izvješće očekuje krajem lipnja.

"Ne možemo isključiti mogućnost da crne kutije i ne budu pronađene", rekao je ravnatelj Ureda za istrage i analizu (BEA), Paul Louis Arslanian na konferenciji za tisak u Le Bourgeu blizu Pariza.

Istraga je službeno otvorena nekoliko sati pošto je Brazil potvrdio kako nema dvojbe da su ostaci otkriveni u Atlantskom oceanu doista dijelovi Air Franceova zrakoplova Airbus A330-200 koji je nestao u ponedjeljak na letu AF-447 Rio de Janeiro-Pariz.

Crne kutije vjerojatno su na "duboku i stjenovitu" predjelu Atlantskog oceana i "nema mjesta velikome optimizmu" da će se pronaći, rekao je Arslanian, javlja AFP.

Nacionalna žalost u Francuskoj zbog nesreće zrakoplova koji je prevozio 228 osoba, počet će kasnije u srijedu misom za poginule u katedrali Notre Dame u Parizu, a nazočit če joj i predsjednik Nicolas Sarkozy, javlja agencija dpa.

Među putnicima bilo je najviše Francuza i Brazilaca, ali i brojnih drugih nacionalnosti, te Hrvat Zoran Marković.

Arslanian je izjavio "da će pokušati objaviti prvo izvješće krajem lipnja" o katastrofi, najtežoj nesreći putničkog leta od 2001. godine.

Vezane vijesti

Nije izdržao: Depardieu se olakšao u hodniku zrakoplova

Nije izdržao: Depardieu se olakšao u hodniku zrakoplova

Francuska filmska zvijezda Gerard Depardieu (62) nije izdržao do zahoda i pomokrio se usred zrakoplova na letu iz Pariza u Dublin, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika