05.06.2009. / 09:15

Autor: Nacionalova redakcija

Pronađeni ostaci iz Atlantika ne pripadaju srušenom Airbusu?

Airbus A330 Air Francea srušio se nad Atlantikom u noći na ponedjeljak, sa 228 putnika i članova posade, oko 1.000 km od brazilske obale. Uzroci nesreće još nisu poznati, tri dana nakon nesreće. Tijekom sljedećih nekoliko dana, potrazi bi se trebali priključiti dodatna tri brazilska broda, te jedan francuski

foto: Reutersfoto: ReutersBritanski pripadnik zračnih snaga kazao je da pronađeni djelovi u Atlantskom oceanu ne pripadaju nedavno nestalom Airbusu. Kako prenose agencije, časnik Ramon Borges Cardoso opovrgnuo je time sve dosadašnje navode, koji su ovih dana plasirani u medije, a dolazili su iz službenih izvora. Brazilski su spasioci između ostalog pronašli drvenu paletu za teret, koja prema njihovim riječima nikako ne pripada opremi Airbusa A330. Međutim, brazilske su vlasti ipak objavile kako nema nade da je netko od putnika preživio.

Pronađeni tragovi velikih količina ulja i goriva na površini oceana dao je prema istražiteljima nesreće naslutiti kako Airbus Air Francea, koji se srušio u more, vjerojatno nije eksplodirao, već se raspao tek kada je udario u vodu. Međutim, još nije s potpunom sigurnošću utvrđeno da li ta mrlja pripada zrakoplovu, ili je od broda.

Tijekom ovog tjedna, jedanaest zrakoplova, među kojima francuski Falcon-50 i američki P-3 Orion sudjelujovalo je u potrazi za ostatcima zrakoplova, a baze su im u Natalu, na sjeveroistočnoj obali Brazila i na otoku Fernando de Noronha, 350 km od obale.

Airbus A330 Air Francea srušio se nad Atlantikom u noći na ponedjeljak, sa 228 putnika i članova posade, oko 1.000 km od brazilske obale. Uzroci nesreće još nisu poznati, tri dana nakon nesreće. Tijekom sljedećih nekoliko dana, potrazi bi se trebali priključiti dodatna tri brazilska broda, te jedan francuski.

Vezane vijesti

Nije izdržao: Depardieu se olakšao u hodniku zrakoplova

Nije izdržao: Depardieu se olakšao u hodniku zrakoplova

Francuska filmska zvijezda Gerard Depardieu (62) nije izdržao do zahoda i pomokrio se usred zrakoplova na letu iz Pariza u Dublin, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika