06.06.2009. / 14:42

Autor: Hina

Rasmussen: U slučaju nove većine u Europskom parlamentu Barroso neće biti predsjednik

"Mi, socijalisti ne možemo podupirati Barrosa, zato što je konzervativan i što je loše upravljao tijekom krize", istaknuo je Rasmussen

Poul Nyrup RasmussenPoul Nyrup RasmussenPredsjednik Europske socijalističke stranke (PSE) Poul Nyrup Rasmussen opetovao je u razgovoru objavljenom u subotu da Jose Manuel Barroso neće biti ponovno izabran za predsjednika Komisije ako se u Europskom parlamentu pojavi "nova većina" nakon europskih izbora.

"Imat ćemo novog predsjednika ako dobijemo novu većinu u parlamentu", u kojemu trenutačno vladaju konzervativci, rekao je Danac za španjolski list "El Mundo".

Socijalisti su trenutačno druga po veličini snaga u Europskom parlamentu a konzervativci će, kako predviđaju ankete, i dalje biti najveća snaga nakon europskih izbora koji se završavaju u nedjelju navečer.

"Mi, socijalisti ne možemo podupirati Barrosa, zato što je konzervativan i što je loše upravljao tijekom krize", istaknuo je Rasmussen koji je još sredinom svibnja bio izjavio da Barroso neće biti ponovno izabran u slučaju "nove većine".

Portugalac Jose Manuel Barroso kojemu mandat istječe u studenome, trebao bi ostati na dužnosti predsjednika Europske komisije, o čemu će odlučiti europski čelnici koncem lipnja, osim ako konzervativci ne izgube većinu u parlamentu.

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika