06.06.2009. / 23:09

Autor: Ivica Medo

nogomet

Slaven Bilić: "Ukrajinci su bili bolji u prvom poluvremenu, no napravili smo ključne izmjene"

Izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić priznao je kako je Ukrajina u prvom dijelu dominirala, no istakao je kako je Hrvatska u drugom dijelu u potpunosti preuzela kontrolu igre u svoje ruke i da je trebala pobijediti

Izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić Izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić "Čestitao bih objema momčadima na velikoj partiji, ali i veličanstvenoj publici. Mi smo s bodom nezadovoljni, nismo napravili rezultatski ono što smo mislili prije utakmice, no čestitam mojim igračima jer smo stvorili više nego dovoljno odličnih šansi. Neke smo zbog dekoncentracije promašili, neke je obranio njihov vratar, a u nekim je nedostajao centimetar ili dva da lopta odsjedne u mreži, odnosno sreće. Ukrajinci su u prvom dijelu bili hitriji, kompaktniji i opasniji bez obzira što smo poveli. Već oko desete minute počeli smo razmišljati što napraviti. Zato smo u poluvremenu napravili ključne izmjene. Nekim to možda nije izgledalo logično. Htjeli smo s Lekom i Vukjojevićem u sredinu terena donijeti motoriku, balans u momčadi i to smo s njima dobili. Nažalost naivno smo dobili drugi gol, ali ipak smo se vratili i stvorili dovoljan broj šansi da pobijedimo", istakao je Bilić.
Sad su Ukrajinci u boljoj situaciji.
"Oni su u boljoj situaciji samo zato što doma igraju s Englezima. Nije to ni mala prednost. No, mislim da smo objektivno u velikoj igri jednako kao i oni. To nisu teoretske šanse, ne zaostajemo za drugima, ovisimo sami o sebi. Kad se kompletiramo, odmorimo i ako budemo imali malo više sreće, mi smo blizu drugog mjesta. Prvo mjesto je samo teoretski dohvativo, ali realno nemamo šansi da prestignemo Englesku."
Kako objašnjavate dominaciju Ukrajinaca u prvom poluvremnu?
"Oni su bili svježiji, a mi smo djelovali svakako samo ne onako kako je trebalo. Već u Rovinju djelovali smo tromije nego inače, nismo bili kompaktni, bili smo bez velike agresije. Nismo uspjeli nametnuti našu igru, nego su je oni kontrolirali. Njihovi igrači su bolje stajali na terenu, a do toga je došlo zbog njihove bolje kontrole lopte i dobrih pasova."
Znači li da ste pogriješili u postavci prve momčadi?
"To ne znači da smo pogriješili, samo sam htio reagirati na njihovu veću kompaktnost, da dobijemo agresiju i blok na sredini terena koji nismo imali. Odlučili smo se za momčad iz prvog poluvremena zbog procjene na pripremama. Naša reakcija bila je pravovremena, vi ste u situaciji da komentirate nakon utakmice. To je uvijek lakše. Istina je da smo dominirali u drugom poluvremena, pa zbog toga vaša teza može stajati."
Može li se Bjelorusija umiješati u igru za drugo mjesto?
"Ona je već u igri, bodovno su tu negdje s nama. Tri reprezentacije su igri za drugo mjesto. Hrvatska. Ukrajina i Bjelorusija."
Mali broj bodova može dovesti do toga da ako i budemo drugi možda ne izborimo doigravanje.
"To sad izgleda tako, ali kad sam poručio druge tablice, vidio sam da tamo ima dosta neriješenih i poraza. Ako budemo drugi, mislim da nećemo biti zadnji na toj ukupnoj ljestvici."

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika