07.06.2009. / 10:11

Autor: Hina

U Iranu se potukli pristaše predsjedničkih kandidata

Nakon što su se u petak navečer tisuće pristaša Ahmadinedžada potukle s pristašama njegovih umjerenijih protukandidata, ovo je druga noć sporadičnih nereda u iranskoj prijestolnici

Iranci izlaze na izbore danas (Reuters)Iranci izlaze na izbore danas (Reuters)Pristaše i protivnici iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada sukobili su se na jednom teheranskom trgu u subotu navečer a u neredima je zapaljeno i nekoliko automobila, rekli su svjedoci.

Izgred se dogodio dok su na trgu Sarv u sjeverozapadnom Teheranu pristaše predsjedničkih kandidata na velikom ekranu zajedno pratili debatu između Ahmadinedžada i negovog proreformskog izazivača Mehdija Karubija koju je prenosila televizija.

Nakon što su se u petak navečer tisuće pristaša Ahmadinedžada potukle s pristašama njegovih umjerenijih protukandidata, ovo je druga noć sporadičnih nereda u iranskoj prijestolnici.

Kako se približavaju izbori tako većinom mladi podržavatelji predsjedničkih kandidata navečer izlaze na teheranske ulice vičući, trubeći iz automobila i mašući slikama svojih favorita. Njihovi će glasovi biti ključni s obzirom da je 60 posto Iranaca mlađe od 30 godina.

Ahmadinedžadovi protukandidati su Karubi, bivši premijer Mirhosein Musavi i konzervativni bivši šef iranske Revolucionarne garde Mohsen Rezaie.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika