08.06.2009. / 14:35

Autor: Hina

WHO: U 73 zemlje od virusa 'svinjske gripe' umrlo 1349 i zaraženo 25.000 ljudi

Reuters iz Egipta javlja da je ta zemlja potvrdila dva nova slučaja zaraze virusom, u dvojice stranih studenata Američkog sveučilišta u Kairu, te su vlasti u karantenu stavile još 140 studenata

foto: Reutersfoto: ReutersVirus gripe A H1N1 zarazio je 25.288 osoba u 73 zemlje i usmrtio 139 ljudi, navodi Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u novome izvješću u ponedjeljak kad je u Indiji prijavljen prvi slučaj zaraze u New Delhiju, a u Egiptu dva nova slučaja u Kairu, prenose agencije.

Od objave prošlog izvješća u petak WHO-u je prijavljeno 3348 novih zaraza tzv. svinjskom gripom te 14 novih službeno potvrđenih smrtnih slučajeva, javlja agencija AFP.

Većina novozaraženih je u SAD-u, točnije 2163, od kojih je 10 umrlo.

Indija je u ponedjeljak potvrdila tri nova slučaja zaraze. Riječ je o putnicima koji su prošli tjedan doputovali iz New Yorka, a među njima je i jedan stanovnik glavnoga grada New Delhija, gdje dotad nije bilo zaraženih, prenosi agencija AP.

U Indiji je potvrđeno ukupno 10 slučajeva zaraze virusom H1N1.

Reuters iz Egipta javlja da je ta zemlja potvrdila dva nova slučaja zaraze virusom, u dvojice stranih studenata Američkog sveučilišta u Kairu, te su vlasti u karantenu stavile još 140 studenata.

Egipat je bio teško pogođen virusom smrtonosne ptičje gripe H5N1, a prvi slučaj zaraze virusom H1N1 prijavljen je prošli tjedan i to u 12-godišnje Amerikanke koja je u tu arapsku zemlju stigla na praznike.

Slučaj male Amerikanke ujedno je i prvi registriran u Africi.

WHO u izvješću ističe da je bolest najviše napredovala u Meksiku (154 novozaraženih i troje umrlih), Australiji (175), Kanadi (320), Velikoj Britaniji (129), Argentini (55) i Čileu (42).

Prvi smrtni slučaj registriran je u Dominikanskoj Republici gdje je dijagnosticirano 44 zaraze.

Vezane vijesti

Dr. Beus: Treća žrtva svinjske gripe cijepila se prije mjesec dana

Dr. Beus: Treća žrtva svinjske gripe cijepila se prije mjesec dana

Treća osoba umrla od posljedica svinjske gripe, 46-godišnji muškarac, bolovao je od kronične bolesti i bio je cijepljen protiv svinjske gripe prije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika