09.06.2009. / 19:29

Autor: Hina

Reinfeldt: Ubrzanje pregovora s Hrvatskom i Turskom švedski prioritet

Reinfeldt je rekao da je potrebno riješiti bilateralni prijepor sa Slovenijom kako bi se mogli nastaviti hrvatski pristupni pregovori

Frederik ReinfeldtFrederik ReinfeldtUbrzanje pristupnih pregovora s Hrvatskom i Turskom bit će jedan od prioriteta švedskog predsjedništva, ali će napredak ponajviše ovisiti o njima samima, izjavio je u utorak u Bruxellesu švedski premijer Frederik Reinfeldt.

"Nastavak pristupnih pregovora s Hrvatskom i Turskom bit će jedan od prioriteta švedskog predsjedništva, ali će napredak u najvećem dijelu ovisiti o tim dvjema zemljama", rekao je Reinfeldt skupini novinara u Bruxellesu, gdje je sudjelovao na seminaru u organizaciji Centra za europske političke studije (CEPS).

Švedska preuzima predsjedništvo od Češke 1. srpnja.

Reinfeldt je rekao da je potrebno riješiti bilateralni prijepor sa Slovenijom kako bi se mogli nastaviti hrvatski pristupni pregovori. "Taj spor treba gurnuti u stranu i zato podupiremo pokušaj povjerenika za proširenje Ollija Rehna. U zajedničkom je europskom interesu da se pregovori s Hrvatskom nastave, a to je važno i za regiju", rekao je švedski premijer.

Reinfeldt je rekao da će švedsko predsjedništvo raditi na "jačanju europske perpsektive zemalja zapadnog Balkana na temelju njihova individualnog napretka".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika