10.06.2009. / 12:50

Autor: Nacionalova redakcija

Isti napadač dvaput napao profesora Kursara zbog ispita

Profesora na Fakultetu političkih znanosti Tončija Kursara zaskočio je i isprebijao muškarac star 23 godine; doznajemo da se radi o istoj osobi koja je Kursara napala ranije ove godine na istom mjestu, polivši ga bojom

Profesor s Fakulteta političkih znanosti Tonči KursarProfesor s Fakulteta političkih znanosti Tonči KursarProfesor s Fakulteta političkih znanosti Tonči Kursar pretučen je jutros oko 10.30 na ulici, kazala je za nacional.hr glasnogovornica MUP-a Aleksandra Ljuba.

Kako doznajemo iz izvora bliskih Kursaru, radi se o istoj osobi koja je profesora fizički napala prije nekoliko mjeseci, tražeći da ublaži kriterije na ispitima. Muškarac star oko 23 godine ovaj je put zaskočio Kursara u Lastovskoj ulici na Savici, u blizini mjesta prvog incidenta i isprebijao ga drvenom letvom. Prema riječima glasnogovornice MUP-a, profesor Kursar prošao je sa lakšim ozljedama, što je utvrđeno nakon pružanja medicinske pomoći. "Policija traga za počiniteljem", kazali su iz policije.

Podsjetimo da je Kursar već napadnut ove godine. U Držićevoj ulici s leđa mu je prišao napadači te ga zalio bojom. Kursar je nakon tog napada kazao da je prvu prijetnju zaprimio 27. kolovoza prošle godine. Tada su ga dvojica muškaraca dočekala na istom mjestu, zagrebačkoj Savici. Jedan od njih mu je prišao i kazao da želi razgovarati.

Kad je Kursar to odbio, ovaj mu je odvratio: 'Znamo gdje i s kim živiš’. Kursar je i taj prvi susret s prijetećim porukama prijavio policiji. Pretpostavka je da su ovi napadi povezani, te da je Kursar pretučen zbog posla kojim se bavi. Na Fakultetu političkih znanosti nije tajna da je prolaznost ispita kod Tončija Kursara vrlo niska i iznosi tek 18 posto.

U međuvremenu, na internetskim stranicama rečenog fakulteta objavljena je obavijest sa današnjim datumom kako se od danas pa do petka otkazuju sve zakazane obveze napadnutog profesora. Kursar je inače danas trebao upisivati ocjene s prvog ljetnog ispitnog roka, koji je u tijeku.

Kursar je docent na FPZG-u i predaje predmet Uvod u političku znanost. Na toj je poziciji naslijedio uglednog profesora Ivana Prpića. (H.Š.)

Vezane vijesti

Trojica mladića poginula kod Tromilje

Trojica mladića poginula kod Tromilje

U teškoj prometnoj nezgodi koja se jutros oko 3 sata dogodila na državnoj cesti D-33, pored naselja Tromilja, poginula su trojica mladića, doznaje se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika