10.06.2009. / 15:55

Autor: Martina Čizmić

Reinfeldt za Delo: Trebamo rješenje, prihvatljivo za obje strane

"Kao što znate, Olli Rehn je predstavio rješenje, za koje se nadamo, da će biti prihvaćeno", rekao je Reinfeldt osvrčući se na dosadašnje prijedloge rješavanja problema granice

Fredrik ReinfeldtFredrik ReinfeldtŠvedski premijer Fredrik Reinfeldt u razgovoru za slovenski dnevnik Delo ponovio je stav švedske vlade, da je za rješavanje hrvatsko-slovenskog graničnog spora potreban dogovor obiju strana.

"Spreman sam saslušati prijedloge obiju strana koji bi mogli omogućiti rješavanje bilateralnog problema granice", rekao je za Delo Reinfeldt te dodao kako je nastavak pristupnih pregovora "u interesu Europske unije, veoma važno za Hrvatsku, ali i cijlu zapadnobalkansku regiju".

"Kao što znate, Olli Rehn je predstavio rješenje, za koje se nadamo, da će biti prihvaćeno", rekao je Reinfeldt osvrčući se na dosadašnje prijedloge rješavanja problema granice.

Istaknuo je kako je to bilateralno pitanje koje se mora riješiti jer će u protivnom Slovenija nastaviti sa blokadom pregovora. Najavio je i da će Švedska, koja će 1.7. preuzeti predsjedanje Europskom unijom od Češke, aktivno raditi na pronalasku rješenja problema.

"Trebamo rješenje koje će biti prihvatljivo za obje strane. U protivnom neće biti nikakvog napretka", podsjetio je švedski premijer.

Inače, Švedska je već ranije najavila kako će pokušati ubrzati pristupne pregovore između Hrvatske i Europske unije, no glavni će joj prioriteti biti prihvaćanje mjera za borbu pritiv financijske i gospodarske krize.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika