11.06.2009. / 09:51

Autor: Nacionalova redakcija

Video snimke dokazuju: Mladić se nesmetano zabavljao i živio u Beogradu

Mladić je nazočio i svadbi svoga sina, što je također vidljivo iz snimki, gdje je vođa bosanskih Srba zabilježen kako pjeva i pleše. Zanimljivo je da se pojavio i na sprovodu svoje kćeri, koja se ubila

Ratko MladićRatko MladićEmisija 60 minuta, koja se emitira na TV Federaciji BiH (FTV) otkrila je u sinoćnjem izdanju video snimke haaškog bjegunca Ratka Mladića koje dokazuju da je ovaj cijelo vrijeme nesmetano živio u Beogradu i boravio u objektima vojske bivše SR Jugoslavije.

Video snimke između ostalog su zabilježene u razdoblju kada je sadašnji predsjednik Boris Tadić bio ministar obrane, a kada su beograde službene vlasti tvrdile da ne znaju gdje se nalazi ovaj ratni zločinac. Tako se na jednoj od video zapisa Ratko Mladić izvrsno zabavlja na nekoj kućnoj obiteljskoj proslavi te vodi kolo po beogradskim restoranima.

Okružen je mnogom svitom, a društvo mu prave drugi haaški optuženici, general Momčilo Perišić, Zdravko Tolimir te Manojlo Milovanović. Mladić je nazočio i svadbi svoga sina, što je također vidljivo iz snimki, gdje je vođa bosanskih Srba zabilježen kako pjeva i pleše. Zanimljivo je da se pojavio i na sprovodu svoje kćeri, koja se ubila.

Naime, iako je zbog toga slučaja Mladić nanovo izašao u medijski fokus, te se pretpostavljalo da je to prilika za njegovo utamničenje, brojni 'državotvorni' mediji pisali su uoči ali i poslije sprovoda kako se Mladić tamo nije pojavljivao. Snimka pokazuje suprotno.

U studiju emisije '60 minuta', sinoć je gostovao bivši veleposlanik BiH u Beogradu, aktualni član Predsjedništva Željko Komšić. Kazao je kako je u vrijeme dok je on bio na dužnosti veleposlanika cijeli Beograd znao gdje je Mladić. To je, kaže, u Srbiji bila javna tajna. "Struktura koji stoji iza Mladića je veoma zatvorena. To je vojna i konzervativna struktura koja je veoma dobro organizirana i veoma dobro funkcionira i danas - rekao je Komšić u emisiji "60 minuta".

"Nemojte nam više pričati da ne znate gdje je Ratko Mladić i tjerati nas da više vjerujemo Vama nego svojim očima", poručio je Komšić Dušanu Ignjatoviću, voditelju ureda srbijanske vlade za suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY). Ovaj mu je pak uzvratio kako bi i Mladić bio uhićen isto kao Karadžić kad bi se znala njegova lokacija. Dodao je da su sporne snimke poslane Haaškom sudu. (H.Š.)

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika