15.06.2009. / 09:33

Autor: Martina Čizmić

Rehn: Došao je trenutak istine

Iako se u medijima nagađa da će novi Rehnov prijedlog sadržavati i slovenske 'dopune', Rehn nije želio izlaziti u javnost sa informacijama prije nego što ih izloži hrvatskoj i slovenskoj strani

Olli RehnOlli Rehn"Iskreno se nadam da ćemo uskoro završiti cijeli proces. Sada je zaista došao trenutak istine", rekao je europski povjerenik za proširenje Olli Rehn prije razgovora sa ministrima vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije.

"Moramo to pokušati riješiti prije zasjedanja Vijeća Europe", dodao je Rehn.

Istaknuo je kako će dan započeti s raspravom o graničnom pitanju između Slovenije i Hrvatske, a kojoj će nazočiti i predstavnici Francuske, Češke i Švedske.

Nakon toga čekaju ga sastanci sa slovenskim i hrvatskim ministrima vanjskih poslova, te sastanak sa ministrima vanjskih poslova članica Europske unije.

Prijedlog koji će Olli Rehn danas predstaviti objema stranama trebao bi omogućiti deblokadu hrvatskih pristupnih pregovora sa Europskom unijom.

Iako se u medijima nagađa da će novi Rehnov prijedlog sadržavati i slovenske 'dopune', Rehn nije želio izlaziti u javnost sa informacijama prije nego što ih izloži hrvatskoj i slovenskoj strani.

Podsjetimo, posljednji Rehnov prijedlog Hrvatska je u potpunosti prihvatila, rekavši kako se radi o 'uzmi ili ostavi' prijedlogu, dok je Slovenija predložila 'dopune' kojim bi se granica definirala po načelu 'pravičnosti'.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika