16.06.2009. / 10:56

Autor: Martina Čizmić

Jedan razlog manje: Air Franceov Airbus nije eksplodirao u zraku

Istraga se tako i dalje fokusira na uređaje za mjerenje brzine, koji su mogli biti odgovorni za nesreću u kojoj je poginulo 228 osoba

Ostaci Air Franceovog zrakoplova napokon su pokazani i javnostiOstaci Air Franceovog zrakoplova napokon su pokazani i javnostiIstražitelji nesreće zrakoplova Air Franca koji se srušio na letu iz Rio de Janiera prema Parizu, isključili su mogućnost eksplozije u zraku. Naime, na pedesetak pronađenih nije otkrivena niti jedna opekotina koja bi mogla ukazivati na to. Obdukcija je pokazala da u plućima putnika nema vode, što isključuje utapanje kao uzrok smrti.

Također, na truplima nisu pronađeni komadi odjeće što ukazuje na to da je zrakoplov velikom brzinom udario u površinu mora.

Iako su istražitelji odmah željeli isključiti eksploziju kao razlog za rušenje zrakoplova, ipak su ju zadržali kao mogući razvoj događaja zbog činjenice da su ostaci zrakoplova razasuti na području od 80 kilometara udaljenosti.

Istraga se tako i dalje fokusira na uređaje za mjerenje brzine, koji su mogli biti odgovorni za nesreću u kojoj je poginulo 228 osoba.

Air France je istovremeno priopći i da je zamijenio senzore za mjerenje brzine na svim svojim Airbusovima.

Istražitelji pretpostavljaju da je do nesreće dovelo nekoliko odvojenih incidenata, koji sami po sebi ne bi bili pogubni za zrakoplov. Vrijeme za otkrivanje točnog razloga za nesreću im ističe jer će crne kutije emitirati signal još samo 14 dana.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika