16.06.2009. / 17:19

Autor: Hina

Ahtisaari: Bez gospodarskog razvoja nema članstva u EU

Ahtisaari je izrazio uvjerenost da će ispunjenjem postavljenih standarda Kosovo dobiti pravo na status za članstvo u EU. Dodao je da je jedan od bitnih uvjeta i miran suživot sa susjedima

Bivši glavni međunarodni posrednik za status Kosova Martti AhtisaariBivši glavni međunarodni posrednik za status Kosova Martti AhtisaariBivši glavni međunarodni posrednik za status Kosova Martti Ahtisaari, koji boravi na Kosovu povodom prve obljetnice kosovskog Ustava i sastanka Međunarodne upravljačke skupine, izjavio je u utorak da je najvažniji kosovski prioritet poboljšanje gospodarskih uvjeta te da bez gospodarskog razvoja nema ni članstva u EU.

"Stvari idu dobro i ulaskom Kosova u Međunarodni monetarni fond i Svjetsku banku otvaraju se mogućnosti za gospodarski razvoj i zapošljavanje mladih. Samo zahvaljujući gospodarskom razvoju Kosovo može ići naprijed", rekao je Ahtisaari u razgovoru s predstavnicima civilnog društva, političkih stranaka i akademske zajednice.

Ahtisaari je izrazio uvjerenost da će ispunjenjem postavljenih standarda Kosovo dobiti pravo na status za članstvo u EU. Dodao je da je jedan od bitnih uvjeta i miran suživot sa susjedima.

"Kosovo je neovisna država i ostat će takva, ali se svi moramo angažirati na gospodarskom razvoju", istaknuo je Ahtisaari.

Sudjelujući u raspravi međunarodni civilni predstavnik na Kosovu Pieter Feith ukazao je na problem primjene Ustava na sjeveru Kosova s većinskim Srbima i na drugim područjima nastanjenim Srbima, gdje je potrebno pronaći modalitet kako bi se Ustav učinio funkcionalnim.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika