18.06.2009. / 14:07

Autor: Martina Čizmić

Misterija Air Francea: Obdukcija tijela pokazala da se zrakoplov raspao u zraku

Bivši istražitelj zrakoplovnih nesreća Jack Casey istaknuo je i kako je, zbog snažnog vjetra na velikoj visini, većina putnika umrla i prije no što su pali u more

Brazilski ronioc pregledava ostatke zrakoplova (Reuters)Brazilski ronioc pregledava ostatke zrakoplova (Reuters)Istražitelji koji istražuju nesreću francuskog zrakoplova još uvijek ne znaju što se točno dogodilo sa zrakoplovom koji se u noći na 1. lipnja srušio u Atlantski ocean.

Prve su teorije govorile o mogućoj eksploziji zrakoplova u zraku, što bi moglo objasniti raspršenost ostataka na velikom području. No, nakon pronalaska prvih tijela, utvrdili su da je to nemoguće, jer nisu pronašli nikakve tragove opekotina.

Posljednji rezultati obdukcije otkrili su velik broj polomljenih kositiju u tijelima poginulih putnika. Prije svega lomove na nogama, rukama i kukovima. To potvrđuje tezu da se zrakoplov raspao i prije no što je udario u more.

Brazilski mediji izvijestili su i da su neka tijela pronađena gotovo gola, što stručnjacima također ukazuje na raspadanje zrakoplova u zraku.

Bivši istražitelj zrakoplovnih nesreća Jack Casey istaknuo je i kako je, zbog snažnog vjetra na velikoj visini, većina putnika umrla i prije no što su pali u more.

I dok istražitelji pokušavaju locirati crne kutije koje bi jedine mogle pomoći u rasvjetljavanju nesreće, brazilski i francuski patolozi međusobno se optužuju da opstruiraju istragu.

Naime, Francuska je poslala nekoliko svojih stručnjaka sudske medicine da nadgledaju obdukcije, a Brazilci ih nisu željeli pustiti na obdukcije. Optužili su Francuze da ih nisu obavijestili o dolasku stručnjaka te da njihovim slanjem sumnjaju u stručnost Brazilaca. Na kraju su strane smirile strasti i zaključile kako će biti najbolje da surađuju zajedno.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika