18.06.2009. / 14:19

Autor: Hina

Francuska mladima nudi besplatnu pretplatu na novine

Projekt je dio mjera koje je predložio predsjednik Nicolas Sarkozy za pomoć francuskim novinama. Vlada je za cijeli paket pomoći namijenila 200 milijuna eura. Polovica te svote već je potrošena

Francuska vlada pomaže posrnulim novinskim izdanjimaFrancuska vlada pomaže posrnulim novinskim izdanjimaNastojeći pomoći francuskim novinama u novčanim teškoćama, francuska je vlada mladima u dobi od 18 do 24 godine ponudila besplatnu jednogodišnju pretplatu na njihove najdraže dnevne listove ili tabloide, izvijestio je Le Figaro u četvrtak.

"Sindikati predviđaju da će se tom akcijom ostvariti 200.000 pretplata, s potencijalom da se dopre do čak 750.000 mladih", rekla je ministrica kulture Christine Albanel.

Mjera će vladu stajati oko pet milijuna eura na godinu.

Projekt je dio mjera koje je predložio predsjednik Nicolas Sarkozy za pomoć francuskim novinama. Vlada je za cijeli paket pomoći namijenila 200 milijuna eura. Polovica te svote već je potrošena, rekla je Albanel.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika