18.06.2009. / 16:44

Autor: Martina Čizmić

Žbogar: Čujem da Hrvatska po Bruxellesu širi neke nove, alternativne prijedloge

Na novinarsko pitanje, nije li Rehnov pregovarački proces već mrtav, pogotovo jer obje strane govore o novim prijedlozima, Žbogar je rekao da će se o tome morati izjasniti Rehn sam

Samuel Žbogar, slovenski ministar vanjskih poslovaSamuel Žbogar, slovenski ministar vanjskih poslovaSlovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar rekao je prije sastanka sa europskim povjerenikom za proširenje Ollijem Rehnom kako je Slovenija spremna nastaviti pregovore o posljednjem prijedlogu za rješenje graničnog pitanja. Ujedno, nada se da će obje strane napokon pronaći zajedničko rješenje.

"Čujem da Hrvatska po Bruxellesu širi neke nove, alternativne prijedloge", rekao je Žbogar i dodao kako će vjerojatno već na sastanku saznati nešto više glede tih alternativnih prijedloga.

Na novinarsko pitanje, nije li Rehnov pregovarački proces već mrtav, pogotovo jer obje strane govore o novim prijedlozima, Žbogar je rekao da će se o tome morati izjasniti Rehn sam.

"Ukoliko ti alternativni prijedlozi ruše njegov prijedlog, njegov proces, on je šef, on vodi proces, on će morati utvrditi, gdje smo", istaknuo je Žbogar.

Prokomentirao je i izjavu hrvatskog premijera Ive Sanadera prema kojoj Hrvatska neće prihvatiti dopunjeni Rehnov prijedlog.

"Veseli me da su po prvi put priznali da postoji neki novi prijedlog. Do sada to nismo čuli. To je potvrda, da postoji novi prijedlog na stolu. Posljednji koji je na stolu. Hoće li ga prihvatiti ili ne, tek ćemo čuti", zaključio je Žbogar.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
28/2/08

lepiaf, 18.06.09. 19:19

iz nekog razloga slovencima nije u interesu da hrvatska udje u EU. vec sama izjava da oni podupiru ulazak, a u isto vrijeme ga blokiraju, zvuci bezobrazno i paradoksalno.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika