20.06.2009. / 16:56

Autor: Martina Čizmić

Tüerk: Hrvatska odbacivanjem Rehnovog prijedloga ne jača svoj kredibilitet

Istaknuo je kako Slovenija, koja u rješavanju tog pitanja u potpunosti surađuje sa Europskom unijom, niti jednim svojim potezom nije smanjila svoj ugled

Danilo TürkDanilo TürkSlovenski predsjednik Danilo Türk na rubu je sastanka predsjednika srednjeeuropskih država u Novom Sadu prikomentirao razvoj situacije oko rješavanja graničnog pitanja između Hrvatske i Slovenije.

"Europska unija sada može vidjeti, da Hrvatska sa svojim odustajanjem od potpore prijedlogu europskog povjerenika za proširenje Ollija Rehna, zapravo ne jača svoj kredibilitet", rekao je u izjavi za RTV Sloveniju Türk.

Istaknuo je kako Slovenija, koja u rješavanju tog pitanja u potpunosti surađuje sa Europskom unijom, niti jednim svojim potezom nije smanjila svoj ugled.

"Došlo je do nekih spoznaja, koje mogu pomoći i europskim državama da bolje razumiju samu srž problema", dodao je slovenski predsjednik.

Türk ujedno vjeruje da Slovenija svojim potezima ni u kom slučaju nije pogoršala svoj položaj u pregovorima.

"Upravo suprotno, mislim da je naš položaj ojačan i to je za Sloveniju jako dobro", rekao je na kraju Türk.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika