20.06.2009. / 19:49

Autor: Hina

Inzko poništio zaključke parlamenta RS-a

"Kao konačni autoritet za tumačenje civilnih aspekata Daytonskog mirovnog sporazuma, visoki predstavnik je nakon detaljne pravne procjene zaključio da usvojeni zaključci većinom nisu u skladu s Daytonskim sporazumom", navodi se u priopćenju

Valentin InzkoValentin InzkoVisoki međunarodni predstavnik u BiH Valentin Inzko poništio je u subotu zaključke parlamenta Republike Srpske kojima se osporavala nadležnost države BiH u nekim područjima, poput pravosuđa, carina, vanjske trgovine i policije, priopćio je ured visokog predstavnika.

Odluka se očekivala nakon jučerašnjeg sastanka veleposlanika zemalja Vijeća za provedbu mira, a donesena je nakon što je visoki predstavnik u subotu nenajavljeno u Banjoj Luci razgovarao s premijerom RS-a Miloradom Dodikom i drugim dužnosnicima.

"Kao konačni autoritet za tumačenje civilnih aspekata Daytonskog mirovnog sporazuma, visoki predstavnik je nakon detaljne pravne procjene zaključio da usvojeni zaključci većinom nisu u skladu s Daytonskim sporazumom", navodi se u priopćenju.

Narodna skupština RS-a sporne je zaključke prihvatila 14. svibnja. U zaključcima se osporavaju sve prenesene nadležnosti s entiteta na državu BiH koje su uglavnom donosili bivši visoki predstavnici kako bi ojačali središnje državne institucije, od uspostave policijskih i obavještajnih agencija do prijenosa električne energije.

Vezane vijesti

Dodik ne želi Jovanovića u novoj vladi Srbije

Dodik ne želi Jovanovića u novoj vladi Srbije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u subotu je izjavio kako je protiv toga da Liberalno-demokratska partija (LDP) Čedomira Jovanovića uđe u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika