22.06.2009. / 09:16

Autor: Hina

Turk: Rješenje graničnog spora ovisi o Hrvatskoj

"U odnosima je bitno međusobno poštovanje", rekao je on, dodajući da se među državama komunikacija treba odvijati na način kojim se uvažavaju forma i diplomatski običaji

Danilo TürkDanilo TürkSlovenski predsjednik Danilo Turk izjavio je u nedjelju za Slovensku televiziju da od Hrvatske najviše ovisi kad će biti nastavljeni njeni pregovori s Europskom unijom.

"Mogućnosti za rješenje spora i nastavak hrvatskih pristupnih pregovora u velikoj mjeri ovise o političkoj volji Zagreba koja se još nije do kraja oblikovala. Trenutačno nije jasno želi li Hrvatska doista brzi ulazak u Europsku uniju", izjavio je Turk.

Turk je rekao da je u odnosima s Hrvatskom potrebno osigurati "odgovarajuću razinu međusobnog poštovanja". "U odnosima je bitno međusobno poštovanje", rekao je on, dodajući da se među državama komunikacija treba odvijati na način kojim se uvažavaju forma i diplomatski običaji.

Slovenija blokadu hrvatskih pristupnih pregovora od kraja prošle godine tumači "prejudiciranjem granice" u hrvatskim pristupnim dokumentima, što Hrvatska od samog početka blokade negira.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
22/6/09

Labud, 22.06.09. 10:04

Zbilja nam je pun ku,..fer tih zlovenačkih provokacija. Zar naša politika zbilja nema strategiju stati tim bijednim igrama janeza na kraj. Polako sumnjam u sposobnost naše dipolmacije. Hrvatska treba naše sjeverne susjede proglasiti neprijateljima i odpočet diplomatsku oluju i utjerati ih u kut srama.


registracija
24/5/09

Sharp, 22.06.09. 11:39

@ Labud
Polako... vec je pocelo stiskanje sa Njemacke strane, zivim u svici pa mogu gledati njemacke programe ! Upravo je ovaj weekend bila emisija na BR3 o tom slucaju.... tenor emisije je bio, da bas nitko unutar EU ne razumije Slovence i njihovu absurdnu politiku blokade susjedne zemlje, otvoreno se govorilo o ucjeni iz Ljubljane prema Zagrebu koja nema ama bas nikakvog pravnog temelja... Neka oni to sa zlovencima rijesavaju unutar EU kako god znaju.... nemogu tu nasi politicari nista vise napravit ! Ja sam uvjeren da ta blokada uskoro pada.... stvarno je bilo dosta cirkusiranja ! Treba ostati cool i pogledati kako se dezela sramoti, stisnut ceju ih sada maximalno.


registracija
20/5/09

BXLCRO, 22.06.09. 14:00

Slovenci imaju prednost u EU i zato si uzimju pravo diktirati Sanderu i balavoj hrvatskoj "diplomaciji" ono sto traze pa pasalo to kome ili ne! Na koncu, sav taj slucaj lijepo pokazuje kakvu politicku garnituru mi to imamo! Hrvatskoj i hrvatima na veliku stetu! Bogu za plakat sve to!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika