22.06.2009. / 22:52

Autor: Hina

Žbogar: Mislim kao Bildt

"Pregovori će se nastaviti, samo što još nije najavljen nijedan konkretan sastanak", izjavio je Žbogar

Samuel ŽbogarSamuel ŽbogarSlovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar komentirao je u ponedjeljak izjavu švedskog ministra vanjskih poslova Carla Bildta da se predstojeće švedsko predsjedništvo EU-a neće miješati u granični prijepor Slovenije s Hrvatskom koji, kako je rekao, predstavlja bilateralno pitanje tih zemalja.

"Kako ja to razumijem, ministar Bildt je rekao ono što mislimo i mi, a to je da treba pričekati da se stvari malo smire, kako bi onda ponovo razmislili koji je pravi put", izjavio je Žbogar za slovensku tiskovnu agenciju STA.

"Pregovori će se nastaviti, samo što još nije najavljen nijedan konkretan sastanak", izjavio je Žbogar.

Šef slovenske diplomacije neopravdanima je nazvao procjene da će Sloveniji štetiti neriješeni spor s Hrvatskom u smislu gubitka vjerodostojnosti.

"Uvijek smo bili kredibilni i nastojali proces voditi tako da on dovede do rješenja", kazao je Žbogar.

Vezane vijesti

Žbogar: Želimo europsko Kosovo

Žbogar: Želimo europsko Kosovo

Voditelj misije Europske unije na Kosovu Samuel Žbogar izjavio je da sve članice EU žele "europsko" odnosno multietničko Kosovo pa i onih pet među… Više

Komentari

registracija
28/2/08

lepiaf, 23.06.09. 01:29

kuzim da slovenci imaju cilj u svemu tome, no zar ne vide da su u nekoliko mjeseci postali od uzorne problematicna i izrazito zlonamjerna evropska drzava.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika