23.06.2009. / 07:16

Autor: Martina Čizmić

Uhićen švercer s eksplozivom kakav je ubio Ivu Pukanića

Đukanović je pod policijskom obradom još do početka godine, kada ga se sumnjičilo za sudjelovanje u organiziranju ubojstva Pukanića

Ivo Đukanović (sa oružjem) Foto: Politika.rsIvo Đukanović (sa oružjem) Foto: Politika.rsNovosadska policija uhitila je švercera oružjem i eksplozivom Ivu Đukanovića nekoliko dana prije summita na vrhu u Novom Sadu. Zadržala ga dva dana i pustila. Kažu, preventive radi, da se ne bi nešto dogodilo.

No, isti taj Ivo Đukanović ponovno je uhićen i zadržan u pritvoru u subotu, nakon što ga je policija mjesecima pratila i bilježila njegove ne tako legalne aktivnosti i veze. Tijekom pretresa stana i garaže kojom se koristio, ali i nekih drugih prostora u Novome Sadu, policija je otkrila pravi arsenal oružja i poveće količine eksploziva, koji svojim sastavom, kako piše srpski list Politika, odgovara eksplozivu koji je korišten u atentatu na Ivu Pukanića.

Inače, Đukanović je pod policijskom obradom još do početka godine, kada ga se sumnjičilo za sudjelovanje u organiziranju ubojstva Pukanića. Policija ga je uspjela povezati i s nedavno uhićenim Željkom Milovanovićem i Milenkom Kuzmanovićem, koji su također osumnjičeni da su sudjelovali u pripremi atentata. Zanimljivo je da je prilikom pretrage Kuzmanovićeva stana pronađen isti eksploziv kao i kod Đukanovića.

Dio arsenala koji je pronađen prilikom pretresa (MUP Srbije)Dio arsenala koji je pronađen prilikom pretresa (MUP Srbije)Ivo Đukanović sa eksplozivom se počeo baviti još početkom devedesetih godina kada je bio u Jedinici za specijalne operacije, tzv. "crvenim beretkama", a u mirnodopsko vrijeme bavio se švercom eksploziva iz Bugarske, Crne Gore i Turske. Poznato je i da je bio blizak sa crnogorskim mafijaškim vođama za koje je obavljao specijalne zadatke.

Kako piše Politika, srpski ministar policije Ivica Dačić istaknuo je kako Đukanović nije trebao biti pušten na slobodu nakon što je uhićen proteklog vikenda, jer za kazneno djelo neovlaštenog držanja oružja i eksploziva nije predviđena obrana sa slobode.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika