23.06.2009. / 07:28

Autor: Hina

Video: Sudar vlakova podzemne željeznice - 9 poginulih, barem 70 ozlijeđeno

Poluuništeni prvi vagon jedne kompozicije završio je na prvom vagonu drugog vlaka, a brojne spasilačke ekipe stigle su na mjesto nesreće

U sudaru je poginulo šest osoba (Reuters)U sudaru je poginulo šest osoba (Reuters)Dva vlaka podzemne željeznice u Washingtonu sudarila su u ponedjeljak poslijepodne, po mjesnom vremenu, na otvorenom dijelu pruge, pri čemu je devet putnika poginulo, a barem 70 je ozlijeđeno od kojih znatan broj teško, objavila je tvrtka Metro a prenose lokalne TV i radijske postaje.

Dva vlaka Metro-a na "Crvenoj liniji" sudarila su se oko 17 sati kod avenije New Hampshire, između stanica Fort Totten i Takoma Park, na granici Distrikta Columbija (Washington) i Marylanda, izjavila je glasnogovornica Metroa, Taryn McNeil.

Poluuništeni prvi vagon jedne kompozicije završio je na prvom vagonu drugog vlaka, a brojne spasilačke ekipe stigle su na mjesto nesreće.

Gradonačelnik Adrian Fenty rekao je da se radi o najtežoj nesreći u 33-godišnjoj povijesti podzemne željeznice.

Vatrogasni zapovjednik Dennis Rubin rekao je da je 70 osoba ozlijeđeno, uključujući dvoje koji su u kritičnom stanju.

Dva vlaka Metroa na najprometnijoj "Crvenoj liniji", sudarila su se oko 17 sati kod avenije New Hampshire, između postaja Fort Totten i Takoma Park, na dijelu gdje pruga izlazi iz podzemlja na otvoreni prostor, kod granice Distrikta Columbia (Washington) i Marylanda.

"Jedan vlak je stajao, a drugi je došao iza njega i zbog zasad nepoznatih razloga udario u njegov stražnji kraj. Djelatnica koja je vozila drugi vlak je među poginulima", rekao je na mjestu nesreće glavni direktor Metroa John Catoe.

Poluuništeni prvi vagon kompozicije u kretanju je završio na krovu posljednjeg vagona vlaka koji je stajao, a brojne spasilačke ekipe stigle su na mjesto nesreće.

Lokalne TV postaje u Washingtonu izravno su prenosile akciju spašavanja, u kojoj su vatrogasci i ekipe hitne pomoći na nosilima iznosili stradale putnike iz vagona.

Direktor Catoe je kazao da se zastoji u gradskom prometu rješavaju autobusima, a da će dio pruge na kojem se dogodila havarija biti otvoren za promet u utorak popodne.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika