23.06.2009. / 12:54

Autor: Martina Čizmić

Pomirljivi tonovi: Slovenske parlamentarne stranke za nastavak pregovora

Predsjednici parlamentarnih stranaka predložili su da obje strane uzmu malo vremena za predah i izrazili svoju nadu da će se Hrvatska vratiti u pregovarački proces

Pahor će ponovno pozvati hrvatsku stranu na pregovorePahor će ponovno pozvati hrvatsku stranu na pregovorePredsjednici slovenskih parlamentarnih stranaka na sastanku sa premijerom Borutom Pahorom izrazili su svoju želju za nastavkom pregovora o graničnom pitanju sa Hrvatskom pod okriljem Europske unije.

Kako javljaju slovenski mediji, Pahor je parlamentarcima predstavio trenutno stanje stvari i rekao kako je u proteklih šest mjeseci ostvaren takav napredak da bi ga bilo šteta zanemariti.

"Slovenija će Europskoj komisiji predložiti nastavak procesa, koji je trenutno zapeo, nakon što je Hrvatska odstupila od pregovora o granici prošlog tjedna", rekao je Pahor nakon sastanka.

Predsjednici parlamentarnih stranaka predložili su da obje strane uzmu malo vremena za predah i izrazili svoju nadu da će se Hrvatska vratiti u pregovarački proces.

Pahor je podsjetio okupljene da će se hrvatski pristupni ugovor sa EU na kraju pregovora morati ratificirati u svim parlamentima država članica.

"Ukoliko pitanje granice ne bude riješeno, nisam siguran da mogu garantirati da će slovenski parlament moći ratificirati ugovor", rekao je Pahor.

Predsjednik DeSUS-a, Karl Erjavec istaknuo je kako je po njegovom mišljenju "Hrvatska sama zavezala taj čvor", te će ga sama morati i odvezati.

"To može učiniti samo tako da ukloni sporne dokumente iz predpristupnih pregovora", uvjeren je Erjavec.

Zanimljivo je da su nakon prekida pregovora slovenske parlamentarne stranke bile veoma kritične prema Hrvatskoj. No, čini se da su se strasti malo smirile, pa su i iz slovenskog parlamenta upućeni pomirljivi tonovi sa naglaskom na nastavak pregovora oko granice.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika