24.06.2009. / 08:51

Autor: Hina

Sjevernokorejska dinastija: Najmlađi sin Kim Jong-ila kontrolira tajnu policiju

Tajna policija koja progoni disidente i obavlja špijunske zadatke u inozemstvu, pod nadzorom je Kim Jong-ila od 1987. godine, ističe južnokorejski dnevnik

Sjevernokorejski diktator Kim Jong-ilSjevernokorejski diktator Kim Jong-ilKim Jong-un, najmlađi sin sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-ila kojega je otac imenovao svojim nasljednikom, preuzeo je kontrolu nad tajnom policijom, piše u srijedu južnokorejski tisak.

Kim Jong-il obavijestio je dužnosnike državnog odjela za sigurnost, koje je posjetio u pratnji svoga sina Kim Jong-una (26), da im je njegov sin novi šef, piše dnevnik Dong-A Ilbo citirajući neidentificirane izvore.

"Morate se ponašati prema drugu Kim Jong-unu kao prema šefu službi. Štitite svojim životima druga Kim Jong-una kao što ste to radili za mene u prošlosti", izjavio je Kim Jong-il, citirajući neidentificirane izvore.

Tajna policija koja progoni disidente i obavlja špijunske zadatke u inozemstvu, pod nadzorom je Kim Jong-ila od 1987. godine, ističe južnokorejski dnevnik.

Vezane vijesti

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Sjeverna je Koreja izmijenila ustav kako bi se u tom najvišem državnom dokumentu proglasila nuklearnom silom, što komplicira napore međunarodne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika