24.06.2009. / 13:00

Autor: Hina

Zbog naseljavanja palestinskog teritorija, SAD otkazao susret s Netanyahuom

Članovi premijerova izaslanstva, citirani na izraelskom radiju, kazali su, međutim, da je inicijativa o otkazivanju došla od Netanyahua

George Mitchell, izaslanik američkog predsjednikaGeorge Mitchell, izaslanik američkog predsjednikaWashington je otkazao za četvertak predviđen susret Georgea Mitchella, izaslanika predsjednika Baracka Obame i izraelskog premijera Benjamina Netanyahua jer Izrael odbija zamrznuti naseljavanja, piše u srijedu izraelski dnevnik Yediot Aharonot.

Prema neimenovanu vladinu visokom dužnosniku, kojeg citira dnevnik, Bijela kuća je dala na znanje Izraelu da tako dugo dok Izrael ne promijeni stajalište prema židovskom naseljavanju na okupiranim palestinskim teritorijima do takvog susreta neće doći.

"Rekli su nam tako dugo dok ne ispunimo zadaće oko naseljavanja, neće ničemu služiti da Mitchell putuje u Pariz radi susreta s premijerom", izjavio je taj dužnosnik, piše visokotiražni dnevnik.

U nedavnim kontaktima s bliskim savjetnikom premijera Shlomom Molkhom u Washingtonu, američka administracija opetovala je protivljenje svakom proširenju naselja na palestinskim područjima.

Članovi premijerova izaslanstva, citirani na izraelskom radiju, kazali su, međutim, da je inicijativa o otkazivanju došla od Netanyahua.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika