25.06.2009. / 16:56

Autor: Hina

Ahamdinedžad Obamu usporedio s Bushom, pozvao neka se ne miješa u unutarnja pitanja Irana

Obama je u srijedu izjavio da je zapanjen poslijeizbornim nasiljem u Iranu gdje je najmanje 17 osoba ubijeno u prosvjedima oporbenih čelnika i njihovih pristaša koji optužuju predsjednika Ahmadinedžada za prevaru na predsjedničkim izborima 12. lipnja

Iranski predsjednik Mahmud AhmadinedžadIranski predsjednik Mahmud AhmadinedžadIranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad optužio je američkog predsjednika Baracka Obamu da se ponaša prema Iranu kao i bivši američki predsjednik te ga pozvao neka se ispriča zbog miješanja u unutarnja iranska pitanja, javljaju u četvrtak agencije.

Obama je u srijedu izjavio da je zapanjen poslijeizbornim nasiljem u Iranu gdje je najmanje 17 osoba ubijeno u prosvjedima oporbenih čelnika i njihovih pristaša koji optužuju predsjednika Ahmadinedžada za prevaru na predsjedničkim izborima 12. lipnja.

"Gospodin Obama pogriješio je što je to izgovorio ... pitamo ga zašto je upao u istu klopku te ponavlja riječi svoga prethodnika (bivšeg američkog predsjednika Georgea W. Busha)", citirala je Ahmadinedžada poluslužbena agencija Fars.

Iranska policija i milicija preplavile su od subote ulice glavnoga grada Teherana kako bi spriječile prosvjede, najveće protiv režima od islamske revolucije 1979.

"Nadam se da ćete se odsad suzdržati od miješanja u iranska unutarnja pitanja te izraziti žaljenje", poručio je Obami Ahmadinedžad.

Vezane vijesti

Kina pozivas Iran na "fleksibilnost i pragmatičnost"

Kina pozivas Iran na "fleksibilnost i pragmatičnost"

Kineski predsjednik Hu Jintao pozvao je u petak svog iranskog kolegu Mahmuda Ahmadinedžada da bude "fleksibilan" i "pragmatičan" u pregovorima o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika