12.05.2012. / 21:35

Autor: Hina

Ahmadinedžad: Nije potreban rat za uništenje Izraela

Nije potreban rat za uništenje Izraela, izjavio je u subotu iranski predsjednik Mahmoud Ahamdinedžad u govoru koji je prenijela službena agencija Irna.

Mahmud AhmadinedžadMahmud AhmadinedžadNije potreban rat za uništenje Izraela, izjavio je u subotu iranski predsjednik Mahmoud Ahamdinedžad u govoru koji je prenijela službena agencija Irna.

"Za uništenje cionističkog režima nije potreban rat. Kad zemlje regije prekinu odnose s cionistima, gotovo je s tim marionetskim režimom", rekao je Ahmadinedžad.

Iranski predsjednik, na turneji po sjeveroistoku zemlje, kritizirao je goleme ugovore o oružju koje je potpisala Saudijska Arabija i druge bogate arapske naftne monarhije Zaljeva sa Zapadom, posebice SAD-om.

"Da čelnici tih zemalja imaju malo mozga, ne bi prodavali naftu i kupili oružje za 60 milijardi dolara", rekao je Ahmadinedžad.

Odnosi Irana s monarhijama Zaljeva pogoršali su se posljednjih mjeseci.

Teheran odbija svaku ideju mira i izraelsko-palestinske teritorijalne podjele i podržava islamističke palestinske skupine, posebice Hamas, koje se bore protiv Izraela.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
28/2/08

lepiaf, 13.05.12. 03:36

za unistenje izraela nije potreban rat- 4x??


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika