26.06.2009. / 07:22

Autor: Hina

Korejanci prosvjeduju protiv SAD-a

Korejski rat je okvalificiran kao građanski rat koji je završen 27. srpnja 1953. primirjem između Sjeverne i Južne Koreje čime je granica vraćena na 38. paralelu, tj. stanje kakvo je bilo i prije početka rata

Korejanci su počeli prosvjedovati protiv SAD-aKorejanci su počeli prosvjedovati protiv SAD-aSa šakama uzdignutim u zrak, izvikujući "Uništimo ih", oko 100.000 stanovnika Sjeverne Koreje okupilo se na glavnome trgu u Pjongjangu, prosvjedujući protiv Sjedinjenih Država, nakon što im je komunistički režim obećao "nuklearnu osvetu" za bilo kakav potencijalni napad koji bi predvodili Amerikanci.

Prosvjedi se održavaju na dan kada je 1950. izbio Korejski rat. To je naziv za oružani sukob koji su između 1950. i 1953. vodile Sjeverna i Južna Koreja. Na strani Južne Koreje borile su se snage Ujedinjenih Naroda predvođene Sjedinjenim Državama, Velikom Britanijom i Australijom, dok je Sjevernu Koreju opremom pomagao Sovjetski Savez, a Kina je poslala dobrovoljce nakon invazije snaga UN-a.

Korejski rat je okvalificiran kao građanski rat koji je završen 27. srpnja 1953. primirjem između Sjeverne i Južne Koreje čime je granica vraćena na 38. paralelu, tj. stanje kakvo je bilo i prije početka rata.

Vezane vijesti

Otpor kao životni stil

Otpor kao životni stil

Eckhard Tietke više ne može odgledati niti jedan krimić: "Ovdje smo toliko često konfrontirani s policijom, plavim žmigavcima i zvukom sirene, da ja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika