26.06.2009. / 13:45

Autor: Martina Čizmić

Žbogar: Slovenija prema Hrvatskoj ima veoma 'meka' stajališta

Žalimo što pola godine posredovanja povjerenika Rehna i Europske komisije nije dovelo do rezultata, rekao je Žbogar

Samuel ŽbogarSamuel ŽbogarMinistar vanjskih poslova Slovenije, Samuel Žbogar, reagirao je na jučerašnju izjavu talijanskog ministra vanjskih poslova Franca Frattinija, koji je Sloveniji poručio da bi mogla biti malo fleksibilnija prema Hrvatskoj.

"Slovenija ima veoma mekana stajališta, još od samog početka. Problem nije započeo na Slovenskoj strani. Počeo je kada su u europsku dokumenciju ušli zemljovidi koji veoma jednostrano ispisuju granicu", rekao je Žbogar.

Prema Žbogarovim riječima, nakon što se to dogodilo Slovenija je poduzela mjere, koje je morala poduzeti, zbog činjenice da se okolnosti nisu promijenile.

"Žalimo što pola godine posredovanja povjerenika Rehna i Europske komisije nije dovelo do rezultata. Također, žalimo i što su pregovori prošlog tjedna prekinuti i nadamo se da će biti moguće u kratkom roku i nakon malog predaha, ponovno sjesti za stol i pronaći rješenje", rekao je Žbogar na novinarsko pitanje o daljnjim koracima.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika