27.06.2009. / 12:59

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Pohlepnom financijeru Madoffu oduzeto bogatstvo, prijeti mu 150 godina robije

Madoff je tijekom svoga poslovanja oštetio humanitarne institucije, bogataše, sveučilišta i banke, koji se nadaju povratu dijela novca, a ukupni razmjeri štete procjenjuju se na između 55 i 67 milijardi dolara

Bernard Madoff: foto: ReutersBernard Madoff: foto: ReutersBernard Madoff, autor najveće "financijske piramide" u povijesti, koji je prevario svoje klijente za milijarde dolara, ostao je bez svoga bogatstva. Prema dokumentima koje je sud objavio, Madoffu je samo imovina procijenjena na 823 milijuna dolara. Tužiteljstvo je na kraju procijenilo da se iznos od čak 170 milijardi dolara može povezati s njegovom invsticijskom prijevarom. Prema odluci suda, njegova će supruga ostati bez 80 milijuna dolara vrijedne imovine, pa će joj ostati 2.5 milijuna dolara u gotovini.

Podsjetimo, Madoff je tijekom svoga poslovanja oštetio humanitarne institucije, bogataše, sveučilišta i banke, koji se nadaju povratu dijela novca, a ukupni razmjeri štete procjenjuju se na između 55 i 67 milijardi dolara.

"Kada sam započeo sa prevarama, nisam znao da će toliko trajati. Shvatio sam da će moje uhićenje, a i ovaj dan, kad tad doći", kazao je tijekom suđenja Madoff. Kazna za njegova nedjela očekuje se u ponedjeljak. Sam Madoff zatražio je 12 godina zatvora, no tužiteljstvo i dalje inzistira sa 150 godina robije.

Vezane vijesti

Britanci za sada neće poduzeti korake protiv Madoff Securities

Britanci za sada neće poduzeti korake protiv Madoff Securities

Britanski ured za financijska kaznena djela priopćio je u utorak da na teritoriju svoje države u ovom trenutku ne namjerava poduzimati korake u vezi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika