29.06.2009. / 15:17

Autor: Andrea Belin

Istraživanje: Žene se (ipak) najviše boje starosti

Ako ste mislili da su godine učinile svoje i da više nikada nećete biti seksualno aktivni kao što ste bili u dvedesetima, gadno se varate. Rezultati najnovijih istraživanja pokazali su da pripadnice nježnijeg spola u dvadeset osmoj godini života najviše uživaju u seksu, a poslije tridesete počinju se optrećivati nekim drugim stvarima...

Žene vjeruju kako stare brže nego muškarciŽene vjeruju kako stare brže nego muškarciIstraživanje je provela kozmetička kuća Clariol, a u njemu je sudjelovalo čak četiri tisuće žena u dobi od 25 do 65 godina. Većina žena nezadovoljna je svojim tijelom i ljubavnim životom godinu ili dvije prije tridesetog rođendana, međutim upravo tada im je seksualna želja na vrhuncu i imaju višak samopouzdanja. Nakon tri desetljeća života brine ih starenje i najviše pažnje posvećuju izgledu.

Opterećuju se borama, sjedoj kosi i dlakama na tijelu više nego što su to činile do tada.
"U dobi od 28 godina žene su najčešće zadovoljne izgledom tijela, stabilnim poslom i ljubavnom vezom, te imaju čvrsta prijateljstva. Kraj dvadestih godina života nije više depresivan kao nekad. Žene su danas mnogo samopouzdanije", kazala je glasnogovornica kompanije Clariol.

U dobi od dvadeset devet godina najzadovoljnije su karijerom i poslom, već godinu dana kasnije nisu zadovoljne vezom ili brakom, dok u trideset drugoj najviše uživaju u životu u dvoje te najviše pažnje posvećuju djeci. S trideset i tri godine su najzadovoljnije financijskom situacijom i većini njih tada novac nije najvažnija stvar na svijetu.

Dvije trećine ispitanica smatra da stare puno brže od pripadnika jačeg spola i to ih dodatno uznemirava. Čak njih 56 posto priznalo je da strahuju od starosti.

Anketa je pokazala da u prosjeku svaka žena dvadeset i dvije minute dnevno potroši na uljepšavanje, a preparati koji su im potrebni za uređivanje, mjesećno ih koštaju pedeset eura, no ima i onih kojima je sto eura mjesečno za kozmetičke proizvode sitnica.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika