30.06.2009. / 07:21

Autor: Hina

Video: U eksploziji vlaka u Italiji 13 poginulih i 50 ranjenih

Svjedoci su rekli da je eksplozija u kojoj je najmanje 20 osoba teško ozlijeđeno odjeknula poput bombe

Vatrogasci još uvijek pokušavaju ugasiti vatruVatrogasci još uvijek pokušavaju ugasiti vatruNajmanje 13 osoba je poginulo a pedesetak ih je ozlijeđeno rano u utorak u ekploziji dva vagona s gorivom, koja se dogodila na željezničkoj postaji u lučkom gradu Viareggio, na talijanskom sjeveru, izvijestile su novinske agencije.

Teretni vlak iskočio je iz tračnica nakon čega su eksplodirala dva vagona u kojima se nalazilo gorivo. Vatra se ubrzo proširila na susjednu cestu i kuće, rekli su vatrogasci.

S ugroženog područja evakuirano je stanovništvo a po prvim izvještajima od siline eksplozije srušene su dvije zgrade.

Uzrok nesreće još se utvrđuje a spasioci tragaju za preživjelima. Svjedoci su rekli da je eksplozija u kojoj je najmanje 20 osoba teško ozlijeđeno odjeknula poput bombe.

Oko 300 vatrogasaca izašlo je na mjesto događaja. Posao im otežava činjenica da bi ostalih 12 vagona moglo eksplodirati.

Teretni vlak je putovao od La Spezie do Pise. Talijanske željeznice počele su istragu o nesreći i zasad samo isključile mogućnost da je došlo do sudara vlakova u postaji u Viareggiju.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika