01.07.2009. / 10:01

Autor: Nacionalova redakcija

Pronađena crna kutija srušenog Airbusa

Službenici zrakoplovne kompanije Yemenia Aira izjavili su kako se zrakoplov srušio sat vremena prije slijetanja, a komorske vlasti tvrde da se srušio kad se približavao zračnoj luci u Hahayai

Foto: ReutersFoto: ReutersFrancuske vlasti objavile su kako je na mjestu jučerašnjeg pada airbusa Yemenia Aira u Indijskom oceanu, pronađena jedna crna kutija. Izvlačenje kutije predviđeno je za danas.

Jučer su svjetske agencije prenijele kako je u padu zrakoplova poginulo 146 putnika i 11 članova posade, dok je jedna djevojčica od 14 godina uspjela preživjeti tragediju. Olupina zrakoplova pronađena je već tijekom jučerašnjeg dana, a iz mora su za sada izvučena četiri tijela.

Službenici zrakoplovne kompanije Yemenia Aira izjavili su kako se zrakoplov srušio sat vremena prije slijetanja, a komorske vlasti tvrde da se srušio kad se približavao zračnoj luci u Hahayai.
Vjeruje se kako je jedan od razloga ove nesreće moglo biti loše vrijeme i vjetar koji je pukao oko 60 kilometara na sat. Većina poginulih putnika su državljani Komorija uz koje je smrtno stradalo i 66 francuskih drđavljana.

Vezane vijesti

Airbusi se prodaju "kao vruće pecivo"

Airbusi se prodaju "kao vruće pecivo"

Već i prije početka manifestacije se američki Boeing pohvalio čitavim nizom novih narudžbi. Doduše, njegov model 787 - Dreamliner, nakon velikih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika