04.11.2010. / 08:50

Autor: Hina

Video: Qantas prizemljio cijelu flotu Airbuseva A380 nakon eksplozije motora

Australska zračna kompanija Qantas prizemljila je cijelu flotu svojih Airbuseva A380 nakon što je u četvrtak jednom od njih otkazao motor i prisilio letjelicu s 459 putnika i članova posade na prinudno slijetanje u Singapuru.

Qantasovom Airbusu eksplodirao je motor (Reuters)Qantasovom Airbusu eksplodirao je motor (Reuters)Australska zračna kompanija Qantas prizemljila je cijelu flotu svojih Airbuseva A380 nakon što je u četvrtak jednom od njih otkazao motor i prisilio letjelicu s 459 putnika i članova posade na prinudno slijetanje u Singapuru.

Airbusu A380 nedugo nakon polijetanja iz Singapura za Sydney otkazao je jedan od četiri motora. Paniku na tlu izazvala su prva medijska izvješća o tome da je zrakoplov nestao, pa čak i da se srušio. Svjedoci su na zemlji čuli eksploziju i vidjeli plamen i dim iz jednog od četiri Rolls-Royceova motora.

No, zrakoplov se otkazivanja motora okrenuo natrag prema Singapuru i bez problema sletio. Nitko u letjelici nije ozlijeđen.

"Prizemljit ćemo sve Airbuseve A380 dok ne dobijemo potpune informacije o letu QF32", rekao je Alan Joyce, predsjednik izvršnog odbora Qantasa.

Qantas u svojoj floti ima šest Airbuseva A380, najvećeg svjetskog putničkog zrakoplova. Ovo je ujedno dosad najozbiljniji incident povezan s Airbusom A380 otkako je prije tri godine uveden u upotrebu u svijetu.

Vezane vijesti

SAD premješta veći dio flote na Pacifik

SAD premješta veći dio flote na Pacifik

SAD će prerasporediti najveći dio svoje pomorske flote u Tihi ocean do 2020. u okviru nove vojne strategije usredotočene na Aziju, izjavio je u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika