01.07.2009. / 16:02

Autor: Jelena Badovinac

Štikla za volanom: Honda Civic oduševljava žene i muškarce

Naša kolumnistica Jelena Badovinac ovaj je tjedan isprobala sve čari Honde Civic Type S i vidjela zbog čega će žene obožavati ovog šarmantnog japanca

Honda Civic (Foto: Igor Šoban)Honda Civic (Foto: Igor Šoban)Automobile uglavnom vezuju uz muškarce, no danas smo svjedoci da žene sve češće i više posvećuju pažnju kakav automobil biraju. S ovom novom rubrikom predstavljati ćemo vam automobile iz novog kuta, onog ženskog. Za ovaj sam tjedan odabrala Hondu Civic Type S 2.2 Type S, automobil koji me već na prvi pogled osvojio svojom netipičnom orange bojom.

Sve mi žene pomalo volimo paradu kad je automobil u pitanju, bilo da se radi o boji, modelu ili pak pretjeranim natrpavanjem auta plišanim igračkama. Civic nove generacije je definitivno označio prekretnicu u Hondinom dizajnu. Unikatan dizajn ne može se zamijeniti ni s jednim drugim automobilom što je danas rezultat kojim se rijetko koja marka može pohvaliti.

Izgled vas tjera da mu stisnete gas. Unutrašnjost je također vrlo upečatljiva - kokpit je nalik super opremljenom borbenom avionu. Type S kod Civica označava trovratnu verziju koja je posve dovoljna za sve potrebe jedne mlade žene. Dizelski agregat 2.2 i-CTDi prilično je štedljiv, a trenutno je najuglađeniji i najljepše razvija snagu kroz okretaje od svih sličnih agregata na tržištu.

Njegova cijena od dvjestotinjak tisuća kuna odgovara dobivenom - bočni zračni jastuci, zračni zavjesi, ABS, EBD i VSA sustavi, automatska klima, potpuna elektrifikacija, 17 colni kotači, putno računalo daju mu i mnoštvo druge opreme po cijeni od 214.990 kuna koja ga svrstava u sam vrh kompaktne klase gdje po svom izgledu, tehničkim karakteristikama i kvaliteti i pripada.

Hondi je sigurnost najvažnija i mnogi ne znaju da je upravo u Tochigi vlasnik najveće zatvorene jedinice za testiranje sigurnosti na svijetu. Neke od njihovih najimpresivnijih tehnologija ugrađene su u ovaj automobil. Svaki detalj je pažljivo napravljen i sve to oživi kad pritisnete gumb za start. Preporučam ga sigurno kao izbor.

Vezane vijesti

Jovanović: Nitko od učenika neće biti oštećen

Jovanović: Nitko od učenika neće biti oštećen

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović poručio je danas da ni jedan učenik koji je izišao na državnu maturu neće biti oštećen te da… Više

Komentari

registracija
28/2/08

lepiaf, 01.07.09. 19:01

meni je super. ne kuzim zasto ga se u hrvatskim medijima sustavno izbjegava suprotstaviti konkurenciji. on i dalje ima daleko najveci prtljaznik u klasi.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika