01.07.2009. / 18:55

Autor: Hina

Borut Pahor: 'Ostavka je unutarnje pitanje Hrvatske'

Slovenski je premijer opetovao stajalište Ljubljane kako je zaplet s blokadom pristupnih pregovora nastao zbog toga što je Hrvatska "uvela prejudiciranje granice u pregovarački proces s Europskom unijom"

Ivo Sanader i Borut PahorIvo Sanader i Borut PahorPredsjednik slovenske vlade Borut Pahor izjavio je u srijedu popodne u Budimpešti da je ostavka Ive Sanadera s mjesta predsjednika hrvatske vlade unutarnja stvar Hrvatske, izrazivši nadu da to neće utjecati na rješavanje graničnog pitanja, prenio je Pahorov ured.

Pahor boravi u prvom posjetu susjednoj Mađarskoj, a na rubu razgovora s mađarskim domaćinima posjeta komentirao je i Sanaderovu ostavku na mjesto premijera i predsjednika HDZ-a.

"Ostavka je unutarnje pitanje Hrvatske, ali se nadam da će Hrvatska nastaviti pregovore za ulazak u EU i da ostavka neće djelovati na rješavanje graničnog zapleta", rekao je Pahor, a prenose slovenski mediji.

Slovenski je premijer opetovao stajalište Ljubljane kako je zaplet s blokadom pristupnih pregovora nastao zbog toga što je Hrvatska "uvela prejudiciranje granice u pregovarački proces s Europskom unijom".

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika